İSTANBUL

Kültür ve Turizm Bakanlığı müzelere zam yaptı

Çay, şeker, elektrik, benzin derken müzelere girişte zamlandı. 15 Temmuz'dan itibaren yansıtılan zam miktarı ise yüzde 20...Peki 1 yıl geçerli olan Müzekart almak isteyenler ne kadar ödüyor?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kültür ve Turizm Bakanlığı müzelere zam yaptı

Artık müzeleri gezmek isteyenler yüzde 20 zamlı ücret ödeyecek. Türkiye'ye en çok turistin geldiği yaz dönemi ortasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerin giriş ücretlerine zam yapıldı.En son 2018 yılında yüzde bakanlığa bağlı müzelere yüzde 50 zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte 1 yılda müzelere yüzde 70 zam geldi.

YÜZDE 20 ARTTI
Bakanlık, içlerinde Ayasofya, Topkapı Sarayı, Efes Antik Kenti gibi milyonlarca yerli yabancı turistin ziyaret ettiği müzelerin fiyatlarını yüzde 20 artırdı.

Zam, 15 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere fiyatlara yansıtıldı.

MÜZELERİN YENİ GİRİŞ FİYATLARI
ESKİ FİYAT YENİ FİYAT
Efes Antik Kenti
60 TL
72 TL
Ayasofya
60 TL
72 TL
Topkapı Sarayı
60 TL
72 TL
Pamukkale
50 TL
60 TL

2018 YILINDA DA ZAM YAPILMIŞTI
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelere, 2018 yılında yüzde 50 zam yapılmıştı. Böylece 1 yılda yüzde 70 oranında zam yapılmış oldu.

MÜZE KART 70 TL
Öte yandan, sıklıkla müze gezenlerin tercihi ise Müze Kart. 1 yıllık geçerliliği olan kartla, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzelere girebiliyorsunuz. Müze Kart almak isteyenler tam için 70TL, öğrenci için 35 TL ödüyor.

Yorumlar