İSTANBUL

"Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun kazanmasıyla düğmeye bastı" Hüseyin Gülerce yazdı

Star yazarı Gülerce, , CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Ekrem İmamoğlu’nun kazanması ile düğmeye bastığını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açmak için sürekli çağrı yaptığını söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
"Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun kazanmasıyla düğmeye bastı" Hüseyin Gülerce yazdı

Star yazarı Hüseyin Gülerce, "Fitnenin hedefinde AK Parti-MHP var" başlıklı yazısında, Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 54 oy oranı ile İstanbul'u kazanmasının ardından CHP Genel Başkanı'nın harekete geçtiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun"Cumhurbaşkanı tarafsız olsun" çağrısını neredeyse hemen her gün yaptığını söyleyen Gülerce,"Sayın Kılıçdaroğlu mugalata yapıyor. Onun “tarafsızlıktan” ne kastettiğini hepimiz biliyoruz. " dedi

"Sistem tartışması başlattılar ve adım adım ilerleyecekler. " diyen Gülerce olacağını iddia ettiği durumları sıraladı. Gülerce yazısını şu sözlerle noktaladı:

Cumhur İttifakı, milletimizin çıkış yoludur. Türkiye’nin yarınlarıdır, istikbalimizdir. Bu yolda sistemin adı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Milletimizin kararlılığından rahatsızlık duyanlar sistem tartışması açmak istiyor. AK Parti ile MHP arasına nifak sokmaya çalışıyorlar. Bu tuzağa -inşallah- düşülmeyecektir… 

Fitnenin hedefinde AK Parti-MHP var

CHP Genel Başkanı, İmamoğlu’nun İstanbul’u kazanmasıyla düğmeye bastı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açmak için neredeyse her gün çağrı yapıyor: “Partili cumhurbaşkanı devletin birliğini temsil edemez. Referandum yapalım, ezici çoğunluk cumhurbaşkanı tarafsız olsun diyecek." 

Kılıçdaroğlu’na sorulsa; “Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren ve Ahmet Necdet Sezer tarafsız Cumhurbaşkanları mıydı?” 

Hemen “evet” der, devam eder: “Çünkü onlar partisiz cumhurbaşkanlarıydı…” 

HÜSEYİN GÜLERCE'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar 1 yorum