İSTANBUL

Kemerburgaz Kent Ormanı otobüs saatleri! İETT açıkladı

Yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, dinlenme alanları ve baraj gölü içinde yok yok... Peki Kemerburgaz Kent Ormanı'na nasıl gidilir?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kemerburgaz Kent Ormanı otobüs saatleri! İETT açıkladı

İstanbul’un en büyük kent ormanı olan Kemerburgaz Kent Ormanı hizmete açıldı. Doğayla iç içe bir hafta sonu geçirmek için kent ormanına gelmek isteyenlere İETT ulaşım kolaylığı sağlayacak.

İETT, 26-27 Ekim'de  Zeytinburnu ve Mecidiyeköy metrobüs istasyonlarından Kent Ormanı'na ring seferler düzenleyecek. Kent Ormanı istikameti seferleri 08.00'den 11.00'e kadar; tersi istikamette ise 15.00'den 19.00'a kadar 15 dakika aralıklarla ring seferler yapılacak. 

Ayrıca 2 gün boyunca aşağıdaki noktalardan Kent Ormanı'na, 08.00 itibariyle yarım saatte bir araç kalkacak: 

Kent Ormanında Neler Bulacaksınız?

İstanbul'un en büyüğü olan Kemerburgaz Kent Ormanı içerisinde,Birer adet çocuk kır kahvesi, çocuk kulübü, futbol sahası, izci kampı çadır ve alanı, uçurtma atölyesi, el sanatları satış birimi, midilli ahırı, büyükbaş ve küçükbaş hayvan ahırları, seyir kulesi;İkişer adet basketbol-voleybol sahası, hatıra ve hediyelik eşya alanı, büfe, fauna tanıtım alanı deposu;Üçer adet, karşılama merkezi, kır lokantası ve kır kahvesi, organik ürün pazarı;Dörder adet bisiklet kiosku, idari ve personel binası, ibadethaneler;35 çocuk oyun alanı-fitness 122 pergola, 357 bin metrekare çim alan, 8 bin 167ağaç, 420 bin çalı ve 160 bin yer örtücü yer alıyor.

Yorumlar