İSTANBUL

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizli muhalifleri yapılanmaya başladı

CHP'de gözler 16 Ocak'ta açıklanması beklenen İstanbul ilçe adaylarına çevrilmişken, özellikle Oğuz Kaan Salıcı'nın Parti Meclisi'nde lobi oluşturarak ilçelerde kendi adaylarını gösterip gizli bir teşkilatlanma içinde olduğu ortaya çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizli muhalifleri yapılanmaya başladı

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi siyası partiler adaylarını bir bir açıklarken Cumhuriyet Halk Partisi'nde gözler 16 Ocak'ta yapılması beklenen Parti Meclisi toplantısını çevrildi.

2 BAŞKANIN YERİ GARANTİ

Henüz İstanbul ilçe adaylarını açıklamayan CHP'de kulisler bir hayli hareketli. Geçen seçimi kazandıkları bazı ilçelerde aday değişikliğine gitmeye hazırlanan Genel Merkez'de Ataşehir ve Maltepe'de ise bir değişiklik beklenmiyor. Ataşehir'de Batdal İlgezdi, Maltepe'de ise Ali Kılıç'ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

ADALAR'DAKİ SORUN KADIKÖY'DE DE BAŞ GÖSTEREBİLİR

Adalar'da Ankaralı Erdem Gül'ü aday gösteren CHP Genel Merkezi'ne bu tercihinden dolayı büyük eleştiri yapılırken benzer sorunlar Kadıköy'de de yaşanıyor.

GİZLİ MUHALEFET ÖRGÜTLENİYOR

Mevcut başkan Aykurt Nuhoğlu ile yola devam etmek istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun birinci tercihinin ise başka bir isim olduğu, olduğu ancak parti içindeki, yüksek sesle dillendirmeseler de Kılıçdaroğlu'na muhalif olan isimlerin bu tercihin önüne geçmeye çalıştığı belirtiliyor.

Oğuz Kaan Salıcı

SALICI, ODABAŞI İÇİN LOBİ YAPIYOR

Kadıköy'de Şerdil Dara Odabaşı, Kartal'da ise Altınok Öz'ü aday göstererek İstanbul içinde kendi yapılanmasını güçlendirmek isteyen Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın bu nedenle ciddi bir lobi oluşturduğu biliniyor.

Ancak taban ve örgüt özellikle Şerdil Dara Odabaşı'nın Kadıköy adaylığına hiç sıcak bakmıyor.

Daha önce de, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun "Kadıköy, Adalar ve Büyükçekmece'de mevcut adaylarla yola devam edilmeli" şartı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kabul görmemişti.

Yorumlar