İSTANBUL

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul seçimleri için YSK'ya çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen, CHP Belediye Başkanları Toplantısı'nda, zorlu bir mücadeleyi geride bıraktıklarını söyledi. İstanbul seçimlerinin tüm dünyada konuşulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu YSK'ya da bir çağrıda bulundu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul seçimleri için YSK'ya çağrı

31 Mart yerel seçimleri bitti ama İstanbul tartışması bitmedi. Şimdi herkes YSK'dan gelecek açıklamaya kilitlendi. Bununla birlikte bugün parti genel merkezinde CHP'li belediye başkanları ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, seçim tartışmalarına değindi. Kılıçdaroğlu tüm dünyada İstanbul seçimlerinin konuşulduğunu söyledi ve YSK'ya bir de çağrıda bulundu. İşte Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken açıklamalarından satır başları:

"İSTANBUL'DA NEDEN BİR TÜRLÜ KARAR ÇIKMIYOR?"

İstanbul seçimleri sonuçlanmıyor. Neden bir türlü karar çıkmıyor. YSK'ya seslenmek isterim siz dediniz ki bütün geçersiz oyları sayacağız. 39 ilçede bütün geçersiz oylar sayıldı, sonuç değişmedi. Yetmedi 6 ilçede bütün oylar sayıldı. Sonuç değişmedi. Yine itiraz geldi. 39 ilçede bütün oylar sayıldı. YSK 22 ilçededen sondajlama yöntemiye örnek alıcam dedi, sonuç yine değişmedi. YSK ne yapmak istiyor. Kısıtlılar oy kullanmış, daha önceden neden itiraz edilmedi? Tutanaklara şerh neden koyulmadı. Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar. Her türlü kumpasa tezgah hazırlıyorlar. YSK bütün şikayetleri dinleyeceğini söylüyor, şikayetler bitmezse ne olacak.

"EKREM İMAMOĞLU KAZANDI"

Bu işte gariplik var itiraz ediyoruz diyorlar. İstanbul'da kesinlikle bir şeyler oldu, sandık başında oldu diyorlar. Evet İstanbul'da sandık başında bir şey oldu. Ekrem İmamoğlu kazandı.

"YSK'YA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"

'Birileri talimat verdi biz zaten oturduk anlaştık şimdi İstanbul seçimlerini iptal ediyorum' deme hakkı ve hukuku yoktur. YSK üyelerine çağrıda bulunuyorum. YSK daha önce verdiği kararlara uygun davranmak zorundadır. İstanbul seçimleri bütün dünyada konuşuluyor. Türkiye'de demokrasi, hukukun üstünlüğü, gerçek hakimler var mı göreceğiz. Bunu göreceğiz."

Yorumlar