İSTANBUL

Kemal Kılıçdaroğlu neden İstanbul ilçe seçimlerinin yenilenmesini istiyor? Nagehan Alçı yazdı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CHP'nin İstanbul’daki 39 ilçede birden yeniden seçim kararı alınması konusunda YSK’ya başvuru yapmasının nedenini açıkladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kemal Kılıçdaroğlu neden İstanbul ilçe seçimlerinin yenilenmesini istiyor? Nagehan Alçı yazdı

YSK'nın İstanbul kararı sonrası partilerden şaşırtan hamleler gelmeye devam ediyor. Tartışma yaratan karar sonrası CHP İstanbul’daki 39 ilçede birden yeniden seçim kararı alınması konusunda YSK’ya başvuru yaptı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CHP'nin bu hamlesine ilişkin önemli bilgileri okuyucuları ile paylaştı.  Alçı, "CHP MYK içinden aldığım bilgi de şu: Kılıçdaroğlu, CHP teşkilatlarının ve ilçe başkanlarının motivasyonlarının maksimum seviyede olması için ilçelerde de yeniden seçime gidilmesi gerektiğini düşünüyor." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu neden İstanbul ilçe seçimlerinin yenilenmesini istiyor?

Seçim tekrarı kararı çıkınca CHP’de doğal olarak çok büyük bir hayal kırıklığı hakim oldu.

“Bu seçimi boykot edelim ve protesto için sokaklara çıkalım” diyen sesler de CHP içinde azımsanamayacak kadar büyüktü.

Özellikle parti örgütlerinde çalışan 35 yaş altı kuşağın neredeyse tamamı örgütsel olarak tutkulu bir şekilde boykottan yanaydı.

Benim bu köşede yayınlanan “Kontrgerillanın ekmeğine yağ sürmek” başlıklı yazımda tahmin ettiğim gibi Kemal Kılıçdaroğlu ise sağduyulu lider tavrıyla yine tüm CHP örgütünü ikna etti.

Yine o yazımda ifade ettiğim gibi Ekrem İmamoğlu da boykot kararına net bir duruşla karşı çıkarak itidalden yana Türkiye lehine doğru bir tavır aldı.

Öte yandan Kemal Bey’in YSK üyelerine yönelik aşırı sert ve şahin çıkışının sebebi de boykot kararının aksi yönünde ikna ettiği genç ve radikal CHP tabanını rahatlatmak.

Siyasette her şeyin bir denge üzerinde oturduğu ve liderliğin de kitlelerin psikolojisini iyi yönetmek olduğu unutulmamalı.

Ben hem Kemal Bey’in hem de Ekrem Bey’in tabandan çok güçlü gelen boykot talebini frenleyen tavrının Türkiye’nin geleceği adına çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum ve kendilerini tebrik ediyorum.

NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar