İSTANBUL

Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı CHP'nin İstanbul için yol haritası nasıl olacak? 

Seneler sonra İstanbul'u alan CHP'de heyecanlı günler yaşanıyor. 17 günlük seçim krizi mazbatanın Ekrem İmamoğlu'na verilmesiyle son bulmuş durumda. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, seçim sürecini değerlendirdi ve bundan sonraki yol haritalarını açıkladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı CHP'nin İstanbul için yol haritası nasıl olacak? 

Ekrem İmamoğlu 17 gün sonunda mazbatasına kavuştu ve göreve başladı. İstanbul artık yeniden CHP'nin eline geçti. Peki bundan sonra CHP'nin İstanbul için yol haritası nasıl olacak? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hatalarımızı masaya yatırmalıyız. Kampanya boyunca olumlu bir dil kullanmaya özen gösterdik. Başarıyı biz bütün kente yaymak istiyoruz" diye konuştu.

"Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak"

Partizanlık değil liyakat esas olacak. Belediyelerimizde asgari ücret 2 bin 200 lira olacak.

"Başarıda Millet İttifakı'nın rolü büyük"

-Başarıda Millet İttifakı'nın büyük rolü oldu. Asıl görevimiz bundan sonra başlıyor. Belediye başkanlarımız artık herkesin belediye başkanıdır bir partinin değil.

Seçimi kazanan KHK'lı başkanlara mazbata verilmemesi

-Buradan YSK'nın değerli üyelerine seslenmek isterim. Bunların seçime girmelerine siz izin verdiniz. Bunlar savcılıktan iyi hal kağıdı aldı. Bunlar il seçim kurulları, ilçe seçim kurulları tarafından kabul edildi. Bir kısmı seçimi kazandı, bir kısmı kazanmadı. Seçimi kazananlara sizin mazbatayı teslim etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde büyük bir demokrasi ayıbına imza atmış oluruz. Ya hiç seçime girmeyeceklerdi, izin vermeyeceklerdi. Ama izin verdiğiniz kişinin seçimi kazandıktan sonra 'Sen seçimi kazandın ama KHK ile görevine son verilmişti, ben size mazbatayı vermem' demek doğru değildir. 

Yorumlar