İSTANBUL

Karar mecliste! Boğazda 24 saat ulaşım müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, yakın zamanda Boğaz Hatları'nın 24 saat toplu ulaşıma açılacağının müjdesini verdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Karar mecliste! Boğazda 24 saat ulaşım müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Şehir Hatları'nın 42.5 milyon yolcunun ulaşımını sağladığını belirtti. Dedetaş, ALO 153'ten gelen tüm önerilerle tek tek ilgilendiklerini söyleyerek, yakın zamanda Boğaz Hatları'nın 24 saat toplu ulaşıma açılacağının müjdesini verdi.

ADALAR VE BOĞAZLARDA 24 SAAT ULAŞIM

Adalar’da yönetime geldikten sonra Toplu Ulaşım Müdürlüğü bir çalıştay düzenlendiğini ve çalıştayın sonunda ring seferi olarak Adalar’a 24 saat hizmet verilmeye başlandığını da anlatan Dedetaş, Boğaz Hatları’nda da bu kapsamda çalışmalar başladığın müjdesini verdi.

Dedetaş, meclisten karar beklediklerine işaret ederek, "Karardan sonra Boğaz tarafında da 24 saat çalışan bir sistem uygulayacağız” dedi.

Dedetaş, ALO 153’ten (Beyaz Masa) gelen önerilen her birini tek tek incelendiğini açıklarken de, “Aynı zamanda başvuruları, yazılı şekilde de alabiliyoruz. Şehir Hatları, 2019 yılında 42 milyon 500 bin yolcuya ulaşım imkânı sağladı. Bu sayı, genel anlamda geçen senelere baz alınarak iyi olsa da, biraz daha artması gerekiyor" bilgilerini verdi.

ELEKTRİKLİ TEKNE

Dedetaş, denizde elektrikli araçları kullanıma sunmayı da düşündüklerini söylerken bu konuda, yurtdışındaki örneklerinden geride kalındığını kaydetti.

Dedetaş, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Biz de kağıt üstünde projelendirmesi ve projenin fizibilitesi çalışmalarına başladık. Elektrikli tekne konusu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da üzerinde durduğu konulardan biri. Bakanlığın yaptığı projelerde Şehir Hatları koordinasyonu üstlendi. Elektrikli tekneler, yakıt maliyeti olmadığı için ekonomimize ve çevreye olumlu yansıyacak.”

Yorumlar