İSTANBUL

Kandilli'den son dakika deprem açıklaması

İstanbul'da dün öğle saatlerinde meydana gelen deprem sonrası önemli isimlerden art arda açıklamalar geliyor. Son açıklama Kandilli'den geldi.Kandilli Rasathanesi Müdürü, Prof. Dr. Haluk Özener,4,4'lük artçı depremin ana fayın üzerinde olduğunu söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kandilli'den son dakika deprem açıklaması

Büyük İstanbul depremi yaklaşıyor mu? Dün İstanbul'daki sarsıntı sonrası herkes bu sorunun cevabını merak ediyor.  İstanbul'daki depreme ilişkin son bilgileri Kandilli Rasathanesi Müdürü, Prof. Dr. Haluk Özener aktardı.

İstanbul'da son depremle birlikte 200'den fazla artçı depremin olduğunu söyleyen Haluk Özener, "4,4'lük artçı deprem ana fayın hemen üzerinde oldu" ifadelerini kullandı. 

"SONA YAKLAŞIYORUZ"

Haluk Özener şunları söyledi:

"Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.Depremin büyüklüğü ve zamanı konularının halk önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Bir enerji yaklaşıyor ancak depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz. Dolayısıyla her zaman deprem olacakmış gibi önlem almamız gerekiyor. Ne zaman olacağını bilmiyoruz ama sona yaklaşıyoruz.

Marmara'da 15 sene önce deniz tabanı gözlem evini kurduk. 15 tane deniz tabanı gözlem istasyonumuz var ve bunlar 7/24 veri topluyor. Türkiye'de ve enstitümüzde yeteri kadar veri var. Aranınca kaynak da bulunuyor"

Yorumlar