İSTANBUL

İttifakta CHP’nin İYİ Parti’ye bırakacağı İstanbul ilçeleri

Millet ittifakı iş birliği çalışmalarında son durum ne? CHP ve İYİ Parti arasında devam eden iş birliği görüşmelerinde İstanbul’daki ilçelerin durumu merak konusu oldu.

İttifakta CHP’nin İYİ Parti’ye bırakacağı İstanbul ilçeleri

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterdi. İYİ Parti Büyükşehir için aday çıkarmayarak İmamoğlu’na destek vereceklerini açıkladı. Büyükşehir adayı için kesin anlaşma sağlanırken, ilçeler konusunda ise önemli gelişmeler yaşanıyor.

CHP, son yerel seçimde İstanbul’da 14 belediye kazanmıştı. CHP’nin 31 Mart seçimlerinde de Beşiktaş, Bakırköy ve Şişli’yi almasına kesin gözüyle bakılıyor. Geriye kalan 10 ilçede ise İYİ Parti’nin vereceği destek önem kazanıyor. Şu anda CHP’nin elinde bulunan ilçelerle ilgili İYİ Parti’nin tam destek vereceğine dair bilgiler geliyor.

İYİ Parti’nin vereceği destek karşılığında ise 6 ilçeyi istediği öğrenildi. Son yerel ve genel seçimler değerlendirildiğinde Meral Akşener’in ilçesi olarak da bilinen Üsküdar, Küçükçekmece ve Eyüp belediyelerinin İYİ Parti’de kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kulislerden edinilen bilgiye göre İYİ Parti’nin İstanbul’daki 6 ilçede ısrarcı olacağı öğrenildi. İYİ Parti her iki yakadan en az 3 ilçe istiyor.

Yorumlar