İSTANBUL

İstediği ücreti alamayan taksici turist kadını darp etmişti! İBB'den açıklama

Aksaray'dan aracına binen kadın turisti istediği ücreti alamadığı için darp eden taksi şoförü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. İBB o taksici için para cezası kesildiğini açıkladı. Ceza bununla da bitmedi...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstediği ücreti alamayan taksici turist kadını darp etmişti! İBB'den açıklama

İstanbul Aksaray’dan aracına binen kadın turisti Beyoğlu’na getiren bir taksi şoförü, istediği ücreti alamayınca çılgına döndü.Kadın turistin uzattığı ücreti az bulan taksici ile turist arasında tartışma başladı. Tartışma esnasında ticari taksi sürücüsü turiste küfür ederek, kadının kol çantasını almak istedi. Kendisine direnen turist kadına şiddet uygulayan taksici, çevredeki vatandaşların araya girmesiyle sakinleştirildi.

Olaya ilişkin İBB'den bir açıklama geldi. Olayın üzüntü ile takip edildiğinin belirtildiği açıklamada ihlal nedeniyle taksi şoförüne ve taşımacıya 25 puan düşümü uygulandığı, ayrıca  Karayolları Trafik Kanunu uyarınca Emniyet Birimleri tarafından para cezası kesildiği belirtildi.

İBB'den yapılan açıklama şu şekilde:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her dönemde taksiciler ve vatandaş arasında yaşanan sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Gerek Zabıta ekiplerimizin bizzat şahit olduğu, gerekse Beyaz Masa ALO 153 hattına gelen şikayetler doğrultusunda İstanbulluların huzurlu ulaşım hakkını korumak adına üzerimize düşen çalışmaları yapmaktayız.

Son olarak 11.07.2019 tarihinde basında “İstediği ücreti alamayan taksici turist kadını darp etti” şeklinde yer alan, Aksaray’dan Beyoğlu’na götürdüğü turisti darp eden taksi şoförü ile ilgili haberi de üzülerek takip ettik.

Söz konusu olaya ilişkin gerekli araştırmalar yapılmış ve Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından; Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi’nin (TUDES) taşımacı ve şoförlere uygulanan yaptırımları içeren Hizmet Kalite Kesintisi Yaptırım Cetveli’nin taşımacılık faaliyeti esnasında kamu görevi yapmanın bilincinde olunmaması/ Yolculara kaba-nezaketsiz davranılması durumlarına ilişkin yaptırımları içeren 27’nci maddesi kapsamında değerlendirilmiş olup, ihlal nedeniyle taksi şoförüne ve taşımacıya 25 puan düşümü uygulanmıştır.

Başkanlığımız Zabıta Birimlerince yapılan denetim sonucunda da; araç sahibi/şoförünün İBB Meclisince 15/03/2013 tarihli ve 683 sayılı kararı ile kabul edilen Belediye Kuralları Yönetmeliğine aykırı olarak; ‘’Taşıtların iç tarafında; görme engelli yolcular için, kabartma (Braille) alfabesiyle hazırlanan taşıt plakası ve ALO 153 yazısının bulunduğu ebatta levha bulunmadığı’’ tespit edildiğinden tespit tutanağı düzenlenerek Encümene gönderilmiştir.

Ayrıca ilgili şoföre Karayolları Trafik Kanunu uyarınca Emniyet Birimleri tarafından para cezası kesilmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak güvenli yolculuk ortamı sağlamak amacıyla gereken özen ve hassasiyeti göstermeye devam edeceğimizi kıymetli İstanbul halkıyla paylaşmak istiyoruz.

Yorumlar