İSTANBUL

İstanbul’un trafikten daha büyük bir sorunu var

İstanbul denince akla trafik gelse de son yıllarda artan araç sayısıyla birlikte otopark sorunu daha zorlayıcı hale geldi. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, İstanbul'daki otopark sorununu başına gelen örneklerle anlattı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul’un trafikten daha büyük bir sorunu var

İNTERNETİSTANBUL/ Size bir soru! İstanbul'da trafik mi yoksa otopark sorunu mu var? Evet bu soru birbiriyle kıyasıya yarışırken otopark sorunu birkaç adım öne çıkmaya başladı.

İstanbul'un artan araç sayısı nedeniyle sürekli büyüyen trafiği, otopark sorununu oluşturmaya başladı. Tabi bu sorun otopark ve çekici sektörüne de gelir kapısı olmuş durumda. Hatta mafyalaşmaya kadar varan bir gelir kapısı olduğunu unutmamak lazım.

Yeni Şafak'tan Mehmet Acet bugünkü köşesinden bu sorun için bakın neler yazdı;

***

İstanbul’un trafik sorunu benim çocukluğumda misafir olarak geldiğim zamanlarda da vardı, şimdi de var.

Aradan geçen yıllar içerisinde toplanarak değil, çarpılarak artan araç miktarını gözünüzün önüne getirdiğiniz takdirde, Ak Partili belediyelerin trafikle ilgili büyük işler çıkardıkları gerçeğini de kimse inkâr edemez.

Buna rağmen trafik sıkışıklığı, bütün megakentler gibi İstanbul için de sorun olmaya devam ediyor.

Acaba İstanbullular için son dönemde hangisi daha yorucu hale gelmiş olabilir?

Trafik sıkışıklığı mı?

Otopark yetersizliği mi?

31 Mart yolunda İstanbul için yarışan adayların bu konulardaki projelerini daha fazla ve daha yüksek sesle dile getirmeleri İstanbul için de iyi olmaz mı?

DEVAMINI OKU...

Yorumlar 1 yorum