İSTANBUL

İstanbulkart öğrenci kartı ne kadar?Ekrem İmamoğlu '50 TL olacak' dedi

FOX Tv yayınına katılan Ekrem İmamoğlu'nun 'İstanbulkart öğrenciler için 50 TL olacak ' açıklamasının ardından herkes öğrenci kartının ne kadar olduğunu merak etti. İstanbulkart öğrenci kartı aylık ne kadar, öğrenci kartına başvuru nasıl yapılır sorusunun cevabı haberimizde...

İstanbulkart öğrenci kartı ne kadar?Ekrem İmamoğlu '50 TL olacak' dedi

İstanbul Belediye Başkanı olduktan sonra ilk kez canlı yayına çıkan Ekrem İmamoğlu  ilk icraatını da açıkladı. İsmail Küçükaya'nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "İstanbulkart öğrenciler için aylık 50 TL olacak" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun bu açıklamasının ardından herkes öğrenci kartı aylık ne kadar sorusunu sormaya başladı. İstanbulkart öğrenci kartı aylık 85 TL.

Aylık Mavi Kart ücretleri

Tam: 205 TL,

Öğrenci: 85 TL

Sosyal Kart:125 TL

KİMLER ÖĞRENCİ KARTI ALABİLİR?

Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, (*)Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencilerinin alabileceği İndirimli istanbulkart' tır.

Açık İlköğretim, Açık Lise ve Kur'an Kursu  öğrencilerinin Öğrenci Kartı alabilmeleri için;

20 yaşından gün almamış olması
Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kaydına sahip olmaması gerekmektedir.
Bu şartları sağlayan Açık İlköğretim ve Açık Lise öğrencilerinin, son 1 ay içerisinde almış olduğu öğrenci belgesi ve SGK tarafından verilen çalışmadığına dair belge ile birlikte bizzat Başvuru Merkezlerine gelerek bireysel başvuru yapması gerekmektedir.

* Mesleki eğitim merkezlerinde görev yapan çıraklar kurumsal başvuru ile öğrenci kartı alabilirler, kurumları ile görüşmeleri gerekmektedir.
* Mesleki eğitim merkezlerinde görev yapan ustalar kart alamaz

Yorumlar