İSTANBUL

İstanbul'dan memleketine giden 14 gün karantinaya alınacak!

Koronavirüs salgını ile tüm Türkiye mücadele etmeye devam ediyor. Hastalıktan korkan İstanbullular, çareyi memleketlerine ya da yazlıklarına akın etmeye başladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul'dan memleketine giden 14 gün karantinaya alınacak!

Hükûmet, koronavirüsün yayılmasını önlemek için otobüs, minibüs ve taksilerle şehirlerarası yolculuğu durdurdu. Arabaları olanlar kendi arabalarıyla, olmayanlar ise korsan taksiler ile büyükşehirleri terk etmeye başladı.

Megakenti koronavirüs paniği sardı. İstanbullular çevre kentlere ve yazlıklarına gitmek için İstanbul çıkışlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Aracı olanlar araçlarıyla, olmayanlar ise korsan taksilerle şehri terk ediyor.

Anadolu ise virüsün kendilerine getirildiği düşüncesiyle tedirgin. Yetkililer, "İstanbul'dan memleketlerine gitmiş olanlar tek tek tespit edilip 14 gün boyunca karantinaya alınacak” dedi.

Bakanlar Kurulu'nda Koronavirüs (Covid-19) salgınının 15 Nisan’a kadar yükselişte olacağı gerekçesiyle önlemlerin artırılması kararı alındı. Polis ve jandarma günlerdir İstanbul'un giriş ve çıkışlarını tuttu, virüsün Anadoluya yayılmasını önlemeye çalışıyor.

Bundan böyle aracında birinci derece yakını dışında yolcu olan araçların şehirden çıkışına izin yok. O araçlara da korsan taksi cezası kesilecek.

Yorumlar