İSTANBUL

İstanbul'daki dolu felaketinde hasar gören araçlar için son 1 gün

İstanbul'da 2017 yılında etkili olan dolu nedeni ile 150 bin araç hasar görmüştü. Hasar gören kaskolu araçların tanzimi için süre doluyor. TÜKODER Başkanı Aziz Koçal araç sahiplerini uyardı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul'daki dolu felaketinde hasar gören araçlar için son 1 gün

İstanbul'daki geçtiğimiz yıllardaki dolu felaketinde yüzbinlerce araç hasar görmüştü. Tüketici dernekleri yöneticileri ve sigorta acentesi sahipleri o dönemde hasar tespiti yaptırdığı halde başvuru yapamayan kişileri uyardı. Zaman daralıyor son 1 gün...

NORMALDE SÜRE 5 GÜN AMA...

İstanbul’da 27 Temmuz 2017'de etkili olan dolu yağışı nedeniyle il genelinde bulunan yaklaşık 150 bin araç hasar gördü. Sigorta acenteleri ve araç servisleri yağış sonrası oluşan hasarları onarma konusunda yetersiz kaldı. Kaskolu araçlar için normalde 5 gün olan başvuru süreci yaşanan yoğunluk ve mağduriyet nedeniyle 27 Temmuz 2019 tarihine kadar uzatılmıştı. Söz konusu tarihin tamamlanmasına kısa bir süre kaldığını ifade eden Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Aziz Koçal, “Normalde kasko poliçelerinde hasar bildirim sürüleri 5 gündür. Fakat o dönemin doğal afet olması nedeniyle birçok sigorta şirketince, 3 yıl içinde başvuru yapılabileceği konusunda kamuoyunda duyurular yapıldı. Sigorta şirketleri kendi müşterilerine kasko poliçeleri devam ediyorsa, kayıtları devam ediyorsa 2 yıl içinde dosya açtırmaya izin veriyorlar. O yüzden sürenin bitmesine kısa bir süre kala, şayet tüketicinin araçları doluda zarar görmüşse ve o dönem hasar tespiti yaptırmışsa hemen sigorta şirketi ile görüşerek dosyalarını açtırmaları gerekir.” dedi.

Yorumlar