İSTANBUL

İstanbul'da turistleri dolandıran taksicilerin konuşmaları dinlemeye takıldı

İstanbul'da turistleri dolandıran taksicilere yönelik operasyon düzenlenmişti ve birçok taksici gözaltına alınmıştı. Düzenlenen bu operasyonun detayları ortaya çıktı. Taksiciler kendi aralarında bakın neler konuşmuşlar...

İstanbul'da turistleri dolandıran taksicilerin konuşmaları dinlemeye takıldı

İstanbul'da turistleri dolandıran birçok taksiciye yönelik operasyon düzenlenmiş ve 63 taksici takibe alınmıştı.Operasyonda 25 taksici yakalanmıştı. Düzenlenen operasyonun detayları ortaya çıktı.

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, turistleri dolandıran, kötü muamelede ve cinsel tacizde bulunan taksicilere yönelik operasyon başlattı.

SON DURAK'TA 63 TAKSİCİ TAKİBE ALINDI
4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, 63 taksi şoförü tespit edildi. Teknik takip çalışmasında, taksicilerin kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında dolandırdıkları turistler için, 'Keriz', 'Mal' ve 'Kuş' gibi argo kelimeler kullandıkları belirlendi. Düzenlenen son durak operasyonunda 25 taksici yakalanırken, 38 taksici de ifadelerinin alınması için emniyete çağrıldı.

TAKSİCİ DEĞİL SUÇ MAKİNESİ
Taksicilere yönelik yapılan teknik takiplerden inanılmaz suç görüşmeleri de kayda girdi. Taksicilerin birbiriyle olan konuşmalarında müşterilerini nasıl kazıkladıkları ve suça karıştıkları ortaya çıktı. Bir taksicinin başka bir taksici ile yaptığı görüşmede, ‘1000 dolar kazıkladım, hadi Fatih'e gel yiyelim’ dediği de dinlemeye takıldı. Taksicelirin polise yakalanmamak için erkete tuttukları, birbirmlerini sık sık ‘Polis var. Taksimetreleri açık tutun’ diye uyardıkları da belirlendi. Bir taksici ise arkadaşına ‘müşterinin aracında unuttuğu kolyeyi satıp parasını yediğini’ anlattı. Taksici arkadaşına, "Abi müşteri takside kolye unuttu en az 1000 Euro eder. Gel bunu ıslatalım” dedi.

Suça karıştığı belirlenen 25 taksiciye yönelik, nitelikli dolandırıcılık, parada sahtecilik, hakaret, taciz, polise mukavemet gibi suçlara karıştıkları belirlendi. Bir taksicinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten arandığı tespit edildi

BEŞİKTAŞLI ROCO'DA DOLANDIRILANLAR ARASINDA
Taksicilere yönelik yapılan teknik takip sırasında, Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Pablo Enzo Roco Roco'da bu taksilerden birine bindi. Beşiktaş'tan taksiye binen Roco, Sultanahmet'e geldiğinde taksiden indi. Taksicinin olay yerinden ayrılmasından sonra polisler Roco'nun taksiye kaç lira ödediğini sordu. Roco, 5.4 kilometrelik bir yol için 18 lira ödemesi gerekirken taksi şoförüne 1000 TL ödeme yaptığını söyledi. Roco, taksiciden şikayetçi olmadı, ancak o taksi şoförü de gözaltına alındı.

Dolandırıcı taksicilerin, Türk müşterileri taksilerine almadıkları da tespit edildi. Taksilerine binmeye çalışan Türk müşterilere başka bir müşteri bekliyoruz yalanını söyledikleri belirlendi.

SON DURAK TAKSİCİLERİ SERBEST
Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 25 taksici çıkarıldıkları mahkemede "delil durumu, şüphelilerin müdahalelerine açık delilin bulunmayışı, müştekilerin büyük çoğunluğunun yabancı uyruklu olmalarından kaynaklı mahkeme evresinde uzunca bir uluslararası istinabe sürecinin yaşanmasının muhtemel görülmesi, ikametgahlarının belirli olması ve kaçma şüphesinin izlenmeyişi" gerekçeleriyle savcılığın tutuklama talebini reddetti. Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyularak haftada üç gün karakola imza vermek şartıyla adli kontrol tedbirinin uygulanmasına hükmedildi.

Yorumlar