İSTANBUL

İstanbul'da sokak köpeği çetesi gerçeği! Nasıl ortaya çıktılar?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İstanbul'un pek çok yerinde karşımıza çıkan sokak köpeği çetelerini köşesine taşıdı. Bu köpeklerin nasıl bir araya geldiğini ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu işte parmağı olup olmadığını sorgulayan Alçı bakın neler yazdı...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul'da sokak köpeği çetesi gerçeği! Nasıl ortaya çıktılar?

Şehirlerdeki sahipsiz köpek sorunu kangren olmuş bir yara! Özellikle metropol kent İstanbul'un Silivri, Çatalca, Kurtköy, Aydos gibi kesimlerde durum çok vahim.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, kendine gelen okur mektuplarından yola çıkarak köpeklerin nasıl çeteleştiğini yazdı. 

Alçı, köpek çetesi sorununun altındaki en önemli etmenin Türkiye'deki küçük çaplı hayvancılığın terk edilmesi olduğunu söyledi. Hayvancılığı bırakıp kente göçenlerin köpeklerini, şehir merkezlerine bırakması ile bu hayvanların alfalık görevi yapıp sokak köpekleriyle birlikte insanlara korku veren çete haline gelmesi durumu bu noktaya getirmiş.

Belediyelerin sokak hayvanlarını belirli bir süre misafir edip özellikle tırların mola verdiği yerlere bıraktığı iddiası ise Nagehan Alçı'yı ürküttü! Alçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kurtköy ve Orhanlı'ya köpekleri bırakıp bırakmadığını öğrenmek istiyor.

YAZININ DEVAMI...

Yorumlar