İSTANBUL

İstanbul'da Kurban Bayramı ve 30 Ağustos'ta ulaşım ücretsiz olacak

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala İstanbul'da ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyordu. Merak edilen sorunun cevabı belli oldu. İBB Başkanı İmamoğlu'nun önerisiyle alınan kararla, Kurban Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbul’daki toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul'da Kurban Bayramı ve 30 Ağustos'ta ulaşım ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'na hazır. 7/24 saat görev başında olacak ekipler herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışacak. Ayrıca İstanbul'da 11-14 Ağustos tarihleri arasındaki Kurban Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için gerekli önlemleri aldı. Ulaşımda ve kurban vecibesinin yerine getirilmesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ilgili İBB ekipleri bayram boyunca 7/24 görev başında olacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında 11 Temmuz’da toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kurban Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbul’daki toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet vermesini karara bağlamıştı. CHP ve AK Parti gruplarının ortak verdiği önerge, meclis üyelerinin oy birliğiyle onaylanmıştı.

Karar kapsamında, 11-14 Ağustos tarihleri arasındaki Kurban Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbul’daki toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek.

KART OKUTMAK MECBURİ

Yolcular, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutmak suretiyle ücretsiz binecek. Ücret bedellerinin tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden karşılanacak. Bugünlerde toplu taşımaya ek seferler de konulacak.

UYGULAMA NERELERDE GEÇERLİ?

Uygulama; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.

Yorumlar