İSTANBUL

İstanbul'da ilk iftar saati kaç? İstanbul'da kaçta oruç açılacak?

Ramazan bugün başladı. Birçok vatandaş sahur heyecanını yaşadı şimdi gözler iftar saatinde...İftara kısa bir zaman kala herkes İstanbul'da iftar saati kaç, oruç kaçta açılacak sorusunu araştırıyor. Ramazanın ilk günü İstanbul'da saat kaçta iftar açılacak?

İstanbul'da ilk iftar saati kaç? İstanbul'da kaçta oruç açılacak?

 Ramazan ayı 2019 yılında 6 Mayıs itibari ile yani bugün başladı. Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Mübarek ay içerisinde Müslümanlar farz olan oruç ibadetini yerine getiriyorlar. İftar ve sahur vakitleri oruç tutan vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

İstanbul iftar, akşam ezanı vakti saati araştırılıyor. İstanbul’da iftar ve sahur saatleri kaçta? İstanbul’da ilk iftar 20:12’de olacak. 

RAMAZAN NE ZAMAN BİTECEK?

Bu yıl ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için 29 gün sürecek.

On bir ayın sultanı huzur ve bereket ayı ramazanın ilk teravih namazı 5 Mayıs Pazar günü kılınacak. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazan ayının ilk orucu için 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece sahura kalkılacak.

Teravih namazı, mukabele, fıtır sadakası ve itikaf gibi ibadetlerin ifa edildiği bu ayda, Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27'nci gecesine denk gelen 31 Mayıs'ta idrak edilecek.

Ramazan ayının ardından 4 Haziran'da ise Müslümanların büyük sevinçle karşıladığı Ramazan Bayramı'na girilecek.

Yorumlar