İSTANBUL

İstanbul'da çakarlı araç denetimleri artırıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, çakarlı araç denetimi yaptı. Ekipler meslektaşlarını da es geçmedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul'da çakarlı araç denetimleri artırıldı

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, yetkisiz çakarlı araçların tespiti için denetim yaptı. Denetim sonucunda çakar lamba kullanan araçlara idari para cezası verildi. 

15 Temmuz Köprüsü Altunizade-Kısıklı ayrımında ekipler çakarlı araçlarla ilgili denetim yaptı. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, meslektaşları polisleri de durdurup göreve gidip gitmediğine bakıyor.

İçişleri Bakanlığı çakarlı araçlarla ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Bakanlık, kamudan başlanarak özel araç sürücüleri dahil 'yetkisiz çakarlı araç' kullanımının 1 Kasım'dan itibaren yasaklanacağını, bu tarihten itibaren kamuda, mahalli idarelerde, diğer meslek kuruluşları ve üniversitelerde üst yönetici, genel müdür, daire başkanı veya başka unvanlar ile görev yapan kamu görevlilerinin kullanımındaki araçlarda 'çakar' olarak tabir edilen ışıklı uyarı işaretlerinin kullanımına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Yorumlar