İSTANBUL

İstanbul'da bugün okullar tatil mi?

Dünkü depremin ardından İstanbul Valiliği okulların tatil olduğunu duyurmuş ve gözler bugüne çevrilmişti. Bugün İstanbul'da okullar tatil mi? Yeni tatil açıklaması var mı?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul'da bugün okullar tatil mi?

Binlerce öğrenci ve veli 'İstanbul'da okullar tatil mi? sorusunun cevabını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay valilik binasında yaptığı açıklamada okulların tatil olup olmayacağına ilişkin "Okulların kapanmasını gerektirecek bir bulguya rastlanmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay şunları söyledi:

''Haberleşme hizmet grubumuz, arama kurtarma, ulaştırma, beslenme, barınma, altyapı hizmetlerimiz, güvenlik ve trafik hizmet grubumuz, tahliye, enerji, sağlık, enkaz kaldırma gibi birçok alanda mevcut.

İhbar hattımıza çatlaklarla ilgili 172 ihbar aldık. Bunların tamamıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Sadece bir tanesini ifade etmek istiyorum. Silivri Devlet Hastanesi'nde de yapılan çalışmalar sonucunda bina kullanılabilir, afete dayanıklı raporu sunuldu. Bahçelievler'de 2 binanın tahliyesi sözkonusu. Avcılar'da bir minare yıkıldı.

Okullar tatil olacak mı?

Son durum itibariyle Sağlık Bakanlığımızdan aldığımız rapora göre 28 kişiye müdahale talebiyle müdahale edildi, 2 kişi kırık nedeniyle hastanede kaldığı ve 2 kişinin de gözlem nedeniyle de hastanede kalacak.

Okullarımızı tatil ettirecek bir bulguya rastlamadık. Okullarımız açık olacaktır.''

Yorumlar