İSTANBUL

İstanbul'da 69 yılın mayıs ayı sıcaklık rekoru kırıldı

Meteoroloji yetkilileri İstanbul'da Mayıs ayı rekorunu 1950 yılında 34.5 olarak kayıtlara geçirmişti. Ve bugün İstanbul'da termometreler 35.4 dereceyi gösterdi ve mayıs ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Özellikle İstanbul'da Anadolu yakasında sıcaklık daha fazla hissedildi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul'da 69 yılın mayıs ayı sıcaklık rekoru kırıldı

İstanbul haberleri- İstanbul'da mayıs ayında böyle sıcaklık ilk kez görüldü. Özellikle Anadolu yakasında sıcaklık kavurdu. Termometreler de 35.4'ü gösterdi ve bugün en sıcak günlerden biri olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'da bugün 35.4 derece ile son 69 yılın Mayıs ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da Mayıs ayı sıcaklık rekoru 27 Mayıs 1950'de 34.5 dereceyle kayıtlara geçmişti. Bugün ise son 69 yılın en sıcak Mayıs'ı yaşandı. Kartal'da sıcaklık 35.4 derece ölçüldü. Göztepe'de de hava sıcaklığı 34.7 derece oldu.

SICAK HAVA NE ZAMANA KADAR ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji yetkilileri, Mayıs ayının sonraki günlerinde hava sıcaklığının 28-30 derece arasında seyredeceğini belirtti.

ANADOLU YAKASI KAVRULDU

Sıcaklığın yoğun olarak hissedildiği Anadolu yakasında vatandaşlar deniz kenarı ve gölgelik alanlara akın etti. Kimi denize girdi kimi ise ağaç altında dinlenmeyi tercih etti.

Yorumlar