İSTANBUL

İstanbul’da 6 bin 200 yeni polis ve bekçi göreve başlayacak! 2019 bekçilik sınavı ne zaman?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul'da binlerce yeni bekçi ve polisin göreve başlayacağını açıklamasının ardından herkes bekçilik sınavı 2019, bekçi alımı parkur bilgilerini araştırmaya başladı. Bekçilik sınavı ne zaman? Emniyet Genel Müdürlüğü sınav için herhangi bir açıklama yaptı mı?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul’da 6 bin 200 yeni polis ve bekçi göreve başlayacak! 2019 bekçilik sınavı ne zaman?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Fatih'te muhtarlarla buluşmasında yaptığı konuşmada, İstanbul'daki güvenlik önlemleri ile açıklamalarda bulundu. Soylu önümüzdeki dönemde 5 bini polis, bin 200'ü bekçi olmak üzere mega kentte 6 bin 200 yeni emniyet gücü atanacağını söyledi.

"YAKLAŞIK 200 BEKÇİ DAHA İSTANBUL'A GELECEK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuya ilişkin açıklamaları şöyle:
“Bekçiler gelmiştir. Daha da gelecektir. Yaklaşık bin 200 bekçi daha İstanbul'a gelecek. Dün polislerimizi mezun ettik. 2 bin 500 polisimizi mezun ettik. İstanbul'a 2 bin polisini veriyoruz. Ağustos sonunda 13 bin 500 polis mezun ediyoruz. Onun da 3 bin 500'ünü İstanbul'a vereceğiz. Toplam 4-5 ay içerisinde İstanbul'a 5 bin polis vereceğiz"

2019 BEKÇİLİK YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

Bekçilik yazılı sınavının ne zaman yapılacağı henüz Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından resmen açıklanmadı. Ancak bir önceki bekçi alımında yazılı sınav başvuru tarihinin sona ermesinin ardından 3 ay sonra yapılmıştı. Bekçilik başvurularının 1 Nisan tarihinde sona erdiği düşünülecek olursa, geçmiş tecrübelerde göz önüne alındığında sınavın Haziran’ın son Pazar veya Temmuz ayının ilk Pazar günü yapılması tahmin ediliyor. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz mevcut değil.

BEKÇİ ALIMI İÇİN PARKUR BİLGİLERİ

Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı parkuruna dair henüz bir bilgi yayımlamazken, geçtiğimiz sınav dönemine ait parkur bilgileri şu şekildeydi:


Toplam 72 metre uzunluğundaki parkurda;


1-) Jimnastik tahtası üzerinde çift ayakla 5 kez sıçrayış,


2-) Lastik içerisinden geçme,


3-) 15'er kilogramlık ağırlıklarını iki hedef arasında bir tur taşıma,


4-) İki sağlık topu arasında bir tur (ilk topa bir, ikinci topa iki kez dokunulması gerekiyor),

5-) 2 metrelik zeminde bir kez takla,


6-) Arası 2 buçuk metre olan 6 duba arasından slalom koşu,


7-) Engel altından geçiş ve üstünden atlayış aşamaları tamamlanacak.

Yorumlar 1 yorum