İSTANBUL

İstanbul'da 15 Temmuz'da ulaşım ücretsiz mi olacak?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde İstanbul'da ulaşım ücretsiz mi sorusu binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Bu sene 15 Temmuz pazartesi gününe denk geliyor ve bu günün resmi tatil ilan edilmesi nedeni ile çalışanlar hafta sonu ile birlikte 3 gün tatil yapma imkanı bulacak.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul'da 15 Temmuz'da ulaşım ücretsiz mi olacak?

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda resmi tatil olarak ilan edilmişti. Peki 15 Temmuz'da İstanbul'da ulaşım ücretsiz olacak mı? Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu müjdeyi sosyal medya hesabından duyurdu.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ulaşım ücretsiz olacak.

TBMM'de 15 Temmuz tarihinin resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

Yorumlar