İSTANBUL

İstanbul'a kayyum atanır mı? Kılıçdaroğlu bakın ne yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretinden, tatiline, İstanbul seçimlerine ilişkin birçok konuya değindi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. İstanbul seçimlerindeki farkın tahmimini aştığını söyleyen kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu "İstanbul'a kayyum atanır mı?" sorusuna, "Savcılıktan temyiz kağıdı almış, seçime girebilir diyor. Sonra bunlara kayyum atanıyor. Anayasa'da o kadar açık ve net hükümler var ki! Anayasa 38. madde "suçluluğu sabit oluncaya kadar kimse suçlu olamaz" diyor. Biz hukuk mücadelesi veriyoruz." cevabını verdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları;

"Bu seçimi bundan sonra elde edeceğimiz başarıların önemli bir adımı olarak görüyorum. Çünkü Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartlar çok ağır, mutfaklarda yangın var. Türkiye hem iç politikada hem de dış politikada çok sıkışmış vaziyette. Türkiye gerçek anlamda yönetilemiyor, savrulan bir Türkiye var. Herkes bunun farkında. AK Partililer de farkında MHP'liler de farkında. İşçisi de memuru da emeklisi de herkes bunun farkında. 

İSTANBUL SEÇİMLERİ

İstanbul'u vermek istemediler doğrudur. Yasa dışı bir karar verildi mahkeme tarafından, Yüksek Seçim Kurulu tarafından o da doğrudur. O karardan sonra biz PM'yi topladık ve bazı arkadaşlarımız dediler ki boykot yapalım. Bazıları eylem yapalım dediler. Sonunda sağduyu egemen oldu. Savcılıktan temyiz kağıdı almış, seçime girebilir diyor. Sonra bunlara kayyum atanıyor. Anayasa'da o kadar açık ve net hükümler var ki! Anayasa 38. madde "suçluluğu sabit oluncaya kadar kimse suçlu olamaz" diyor. Biz hukuk mücadelesi veriyoruz.bul'u aldıysak, aradaki oy farkı 13 bin olabilir. Bu oy artabilir bir mağduriyet var ortada. Bu kararı ikimiz birlikte (Ekrem İmamoğlu) aldık. Sonra bu kararın arkasında durduk. Fark benim de tahminlerimi aştı. Ben 100 ila 300 bin arasında bir fark bekliyordum 800 bini aştı. 

EKREM İMAMOĞLU'NUN TATİLİ

Küçük çocuğu vardı orada. Onu alıp geri gelecekti. Onu tatil olarak adlandırmamak lazım. Hacıbektaş'a geldi mesela.

Partinin bilgisi dahilindedir. Ekrem Bey o tür şeylere dikkat ediyor. Elbette Batman'a gitmişken Diyarbakır'a uğraması gayet doğaldır. Haksız bir şekilde görevden el çektirilen kişiyi görmezden gelmek doğru değil. HDP bizim siyaseten rakibimiz ama bir kişi haksızlığa uğruyorsa demokrasi orada sonlandırılıyorsa siz kalkıp demokrasiyi sadece kendiniz için değil sizin gibi düşünmeyenler için de isteyeceksiniz. Belediye başkanı aday adayı oluyor, YSK bir şey söylemiyor. Sonra "Bunları görevden alın" deniyor. Milletvekili olduğu dönemlere ait. Adam yerine yeni oturmuş.

İBB'DEN ÇIKARILANLAR

Geçmişten gelen personelin tedirgin olmasına gerek yok. Haksızlığa uğrayan kişiler var, oraya milletvekillerinden oluşan heyet var.

İstanbul örneğini alayım. Ekrem Bey'in seçimi kazandıktan sonra mazbatayı aldığında atadığı kişi sayısı 4 veya 5 kişi. Sonra kayyum geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2 bin 500 kişi alınıyor o arada. Ekrem Bey bunların işine son veriyor. Ekrem Bey gelin başvurun bizim aradığımız niteliklere sahipseniz sınav yapar alırız diyor. O arada siz 2 bin 500 kişi alıyorsunuz.

Geçmişten gelen personelin tedirgin olmasına gerek yok. Haksızlığa uğrayan kişiler var, oraya milletvekillerinden oluşan heyet var. Onlara gidip bakın dedik. Kişinin A partisi B partisinden olmasının önemi yok, sonuçta evine ekmek götürüyor.

İSTANBUL'A KAYYUM ATANIR MI? 

Herşeyi yapabilirler, çünkü ortada hukuk, adalet yok. Bu akşam ikimizi de tutuklayabilirler. Yargıtay Başkanı "adalete güven yüzde 38'e indi" diyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı "adalete güven kalmadı" diyor. Bunlar şu anda koltukta oturan kişiler. Savcılıktan temyiz kağıdı almış, seçime girebilir diyor. Sonra bunlara kayyum atanıyor. Anayasa'da o kadar açık ve net hükümler var ki! Anayasa 38. madde "suçluluğu sabit oluncaya kadar kimse suçlu olamaz" diyor. Biz hukuk mücadelesi veriyoruz.

Yorumlar