İSTANBUL

İstanbul yenileme seçimi takvimi 20 Mayıs Pazartesi günü ne yapılacak?

31 Mart seçimlerinin ardından uzun bir süre sonra yapılan itirazlar ve art arda görüşmeler neticesinde İstanbul'da yeniden seçim kararı verildi. İBB seçimi için 23 Haziran'da milyonlarca kişi sandık başına gidecek. Peki İstanbul yenileme seçimi takvimine göre 20 Mayıs'ta hangi işlem yapılacak?

İstanbul yenileme seçimi takvimi 20 Mayıs Pazartesi günü ne yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak yenileme seçimlerinde uygulanacak seçim takvimine göre seçim süreci bugün başladı.  Yenileme seçimi 23 Haziran 2019'da yapılacak.  Kesintisiz uygulanacak seçim takviminde, resmi tatil günleri de seçim takvimi açısından normal çalışma günleri gibi değerlendirilecek. 

İstanbul yenileme seçimi için belirlenen takvime göre 20 Mayıs Pazartesi günü ne yapılacak?

İlçe seçim kurulu başkanınca, Yüksek Seçim Kurulunun ilgili kararı çerçevesinde mülki idare amirleri tarafından yerleşim yerleri esas alınmak suretiyle hazırlanan ve ilçe seçim kuruluna gönderilen kamu görevlileri listesinden ihtiyaç duyulan sandık kurulu başkanı sayısının iki katı kamu görevlisinin, ilçe seçim kurulu huzurunda ad çekme suretiyle belirlenmesi ve bu kişiler arasından mani hali bulunmayanların sandık kurulu başkanı olarak SEÇSİS'e girilmesi işlemi saat 15.00'e kadar yapılacak. 

İlçe seçim kurulu başkanınca, YSK'nin ilgili kararı çerçevesinde sandık kurulunun kalan bir asıl ve bir yedek üyesini belirlemek için sandık kurulu başkanı olarak belirlenmeyenler arasından, ihtiyaç duyulan sandık kurulu üye sayısının iki katı kamu kamu görevlisinin ilçe seçim kurulu huzurunda ad çekme suretiyle tespit edilmesi ve bu kişilerden mani hali bulunmayanların sandık kurulu asıl ve yedek üyesi olarak belirlenmesi ve SEÇSİS'e girilmesi yapılacak. 

Sandık kurullarında görev alacak üye listelerinin siyasi partilerce verilmesinin son günü. 

Yorumlar