İSTANBUL

İstanbul yenileme seçimi takvimi 19 Haziran Çarşamba günü ne yapılacak?

31 Mart seçimlerinin ardından uzun bir süre sonra yapılan itirazlar ve art arda görüşmeler neticesinde İstanbul'da yeniden seçim kararı verildi. İBB seçimi için 23 Haziran'da milyonlarca kişi sandık başına gidecek. Peki İstanbul yenileme seçimi takvimine göre 19 Haziran'da hangi işlem yapılacak?

İstanbul yenileme seçimi takvimi 19 Haziran Çarşamba günü ne yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak yenileme seçimlerinde uygulanacak seçim takvimine göre seçim süreci başladı.  Yenileme seçimi 23 Haziran 2019'da yapılacak.  Kesintisiz uygulanacak seçim takviminde, resmi tatil günleri de seçim takvimi açısından normal çalışma günleri gibi değerlendirilecek. 

İstanbul yenileme seçimi için belirlenen takvime göre 19 Haziran Çarşamba günü ne yapılacak?

Sandık seçmen listelerinin çoğaltılması bitirilecek. İlçe seçim kurullarınca, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 405 ve 406. maddelerindeki sebeplerle haklarında kısıtlılık kararı kesinleşenlere ilişkin olarak sonradan gelen bilgiler sandık seçmen listelerine "oy kullanamaz şerhi" girilecek. İlçe seçim kurullarınca sandık kurulları başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlanmasına başlanacak. Cumhuriyet Başsavcılıklarından, tutuklular ile tutuklu seçmen listesinde yazılı olup da tahliye edilenlerin veya tutuklu iken cezaları kesinleşerek hükümlü sıfatını alanların isim listeleri istenecek.

Yorumlar