İSTANBUL

İstanbul yenileme seçimi takvimi 18 Haziran Salı günü ne yapılacak?

31 Mart seçimlerinin ardından uzun bir süre sonra yapılan itirazlar ve art arda görüşmeler neticesinde İstanbul'da yeniden seçim kararı verildi. İBB seçimi için 23 Haziran'da milyonlarca kişi sandık başına gidecek. Peki İstanbul yenileme seçimi takvimine göre 18 Haziran'da hangi işlem yapılacak?

İstanbul yenileme seçimi takvimi 18 Haziran Salı günü ne yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak yenileme seçimlerinde uygulanacak seçim takvimine göre seçim süreci başladı.  Yenileme seçimi 23 Haziran 2019'da yapılacak.  Kesintisiz uygulanacak seçim takviminde, resmi tatil günleri de seçim takvimi açısından normal çalışma günleri gibi değerlendirilecek. 

İstanbul yenileme seçimi için belirlenen takvime göre 18 Haziran Salı günü ne yapılacak?

Kesinleşmiş seçmen kütüklerinde yer alan ölenler ile vatandaşlıktan çıkarılanlara ait bilgilerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden, kısıtlı seçmenlere ve 26 Aralık 2018 ila 23 Haziran 2019 tarihleri arasında ceza infaz kurumlarında bulunan kasıtlı suçtan hükümlülere ait bilgilerin Adalet Bakanlığından, oy verme günü itibarıyla silah altında bulunan er ve erbaşlara ilişkin bilgilerin Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünden, askeri öğrenciler, yedek subay öğrencilere ait bilgilerin de Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden alınarak sandık seçmen listelerinde şerh düşülmesi için gerekli işlemler Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce yapılacak. Sandık seçmen listelerine sandık çevresi ve sandık kurulu görevlileri şerhinin işlenerek çoğaltılmaya başlanılması. Seçmenlere dağıtılamayan seçmen bilgi kağıtları ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına tutanakla iade edilecek. Seçmen bilgi kağıtlarını herhangi bir nedenle 16 Haziran günü akşamına kadar alamayanlar, ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca ikişer gün ara ile iki kere ilan edilecek.

Yorumlar