İSTANBUL

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı: Bu kişilere kira ve taşınma yardımı yapılacak

Kağıthane'de çöken bina hakkında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yarından itibaren 126 haneye ilk yardımın yapılacağını, etüt değerlendirmesi yapıldıktan sonra eve girilmeyecek sonucu çıkan kişilere ev tuttukları zaman kira ve taşınma yardımı yapılacağını açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı: Bu kişilere kira ve taşınma yardımı yapılacak

İstanbul Valisi Yerlikaya dün Kağıthane'de yıkılan bina ile ilgili durum değerlendirmesi yaptı.Yahya Kemal Mahallesi Akıcı Sokak'taki binanın yıkıldığını, daha sonra başka bir binayı kontrollü olarak yıktıklarını anımsatan Yerlikaya, 24 daireyi güvenlik gerekçesiyle boşalttıklarını, spor salonunu acil olarak Afet Koordinasyon Merkezi'ne dönüştürdüklerini  belirterek, "Aileler ve komşularla bir araya geldik. Onların üzüntülerini paylaştık. Koordinasyon merkezimiz görevinin başında. Sayın Cumhurbaşkanımız her an burayla ilgili bizleri arayıp talimatlandırıyor. Onun talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile  dün defalarca görüştük." diye konuştu.

"YARIN İLK YARDIMI YAPACAĞIZ"

Vali Yerlikaya, bir gazetecinin evlerinde ziynet eşyası kalanlar ve kiracı olanların durumuyla ilgili sorusu üzerine de şunları söyledi: "Bugün tatil ama yarın sabah 126 haneye hane başı olmak üzere ilk yardımı yapacağız. Evlerin zeminin etüt değerlendirmesi ortaya çıktıktan sonra, eve girilemeyecek sonucu ortaya çıkarsa bu kişilere yeni ev tuttukları zaman kira yardımı, taşınma yardımı yapılacak."

Yorumlar