İSTANBUL

İstanbul trafiği eğitim yılına hazır!

İstanbul'da yeni eğitim öğretim yılı pazartesi günü başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafikte gerekli tüm tedbirleri aldı.  İBB, Emniyet ve Jandarma trafik akışının sağlanması için birlikte çalışacak. Toplu taşımanın ücretsiz olacağı ilk gün çocuğunu okula götürmek isteyen velileri de okul servisleri taşıyacak.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul trafiği eğitim yılına hazır!

İstanbul'da okullar pazartesi günü açılıyor. Yetkililer trafikte sıkıntı yaşanmaması için toplu taşıma kullanın çağrısı yapıyor. İBB gerekli tüm tedbirleri aldı.

İstanbul’da yeni eğitim yılının başlayacağı 9 Eylül Pazartesi günü trafikte sorun yaşanmaması için gerekli tedbirler alındı.  Okulların başlaması nedeniyle alınacak tedbirler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir başkanlığında AKOM’da yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Umum Servis Araçları Odası, İDO A.Ş. ile İBB birimleri İETT, İSPARK A.Ş. Şehir Hatları A.Ş.’ yöneticileri katıldı.

UZMANLARDAN “TOPLU ULAŞIMI KULLANIN” ÇAĞRISI

Toplantıya katılan uzmanlar, eğitim yılının ilk günlerinde trafikte sorun yaşanmaması için öğrenci ve velilerin toplu taşıma araçlarına yönlendirilmesi kararını aldı. Vatandaşlardan, toplu ulaşım araçlarını kullanmaları ve okul saatlerinde çok gerekmedikçe özel araçla yola çıkmamaları istendi.

SEFERLER ARTTIRILACAK

İETT, okulların açılması nedeniyle Pazartesi günü kış tarifesine geçecek. Otobüs ve metrobüs araçları ile seferler arttırılacak. Ayrıca, raylı sistem ve deniz ulaşımına da ek seferler konularak yolcu talepleri karşılanacak.9 Eylül Pazartesi günü, İETT ve Metro İstanbul tarafından gerçekleştirilecek 4 bin 139 ek seferle 500 binin üzerinde aracın trafikten çekilmesi ve ek 763 bin yolcunun toplu ulaşıma yönlendirilmesi hedefleniyor.

SERVİSLER İLK GÜN VELİLERİ DE TAŞIYACAK

İstanbul Umum Servis Araçları Odası, pazartesi günü çocuğunu okula götürmek isteyen velilerin de servislere alınması için mesaj gönderecek.

İSPARK ÜCRETSİZ

Okulların çevresindeki 118 İSPARK otoparkı, pazartesi günü servis araçlarına ücretsiz hizmet verecek.Okullara bilgilendirme yapılarak, öğrencilerin okul binasına rehber personel ve öğretmenlerden oluşan “Okul Geçidi Görevlileri” kontrolünde girmeleri sağlanacak. İstanbul’da servis kullanan yaklaşık 300 bin öğrencinin açık adresi ve iletişim bilgisi servis şoförlerine önceden verilecek.

Servis araçlarının Şehir Hatları AŞ ve İDO AŞ arabalı vapurlarını kullanması için gerekli yönlendirmeler yapılacak.İBB tarafından verilen Okul Servisi Güzergah Kullanım İzin Belgesi ile Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi olmayan okul servis araçları ve şoförleri, https://tuhim.ibb.gov.tr/ üzerinden kontrol edilecek.

İBB bürokratları ile toplantıya katılan kurumların birimleri, okulun ilk günlerinde trafik akışını AKOM’dan koordine edecek. Kameralardan kent içi trafiği izlenerek, tıkanan yollara ilgili birimlerce anında müdahale edilecek. Okul çevrelerinde görevlendirilecek 1500 zabıta trafik akışına yardımcı olacak. Mobil EDS araçları ile sivil trafik ekipleri de yollarda denetim yapacak. Kaza ve yol tıkanması riskine karşı 19 çekici şehrin ana arterlerinde hazır tutulacak. Trafik akışının sağlanması için vatandaşlar internet, sosyal medya ve mobil platformlardan bilgilendirilecek. Vatandaşlar, okulla ilgili talep ve şikayetlerini 153 Beyaz Masa’nın telefon, internet sitesi, mobil uygulaması veya sosyal medya hesapları üzerinden İBB’ye ulaştırabilecek.

Yorumlar