İSTANBUL

İstanbul tartışmasına Haşim Kılıç da katıldı: YSK milyonlarca insanın...

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimini iptal etmesiyle ilgili olarak "YSK görevini ihmal etmekle kalmamış milyonlarca insanın seçme hakkını kullanılmaz duruma sokmuştur" dedi.

İstanbul tartışmasına Haşim Kılıç da katıldı: YSK milyonlarca insanın...

YSK'nın İstanbul kararı tartışılmaya devam ederken, eski AYM Başkanı Haşim Kılıç da yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıç,  "YSK ‘hakemlik’ görevini yerine getirmemiştir" dedi.

"SEÇİMİN SAĞLIĞINDAN SORUMLU YSK'DIR"

Karar'dan Elif Çakır'a konuşan Kılıç şunları söyledi:

"YSK İstanbul seçimini iptal etmekle Anayasa’nın 79. Maddesinin kendisine verdiği 'hakemlik' görevini yerine getirmemiştir. Verdiği kararın gerekçesi kamu vicdanını sükûnete kavuşturmamıştır. YSK’nın il ve ilçe seçim kurulları hakkında suç duyurusunda bulunması esasen YSK’nın kendisinin suçluluğun ikrarından başka bir şey değildir. Çünkü seçimin sağlığından sorumlu YSK’dır" 

KARARDAN ÇIKAN SONUÇ...

YSK görevini ihmal etmekle kalmamış milyonlarca insanın seçme hakkını kullanılmaz duruma sokmuştur. Karardan çıkan sonuç:

Birincisi yargı organlarının tarafsızlık ve bağımsızlık sorununun ağırlaşarak devam ettiğini göstermektedir.

İkincisi ise çok ciddi bir ‘seçim güvenliği’ sorununun ortaya çıktığını göstermiştir. Gelecekte yapılacak seçimlerin güvenliği ile ilgili endişe ve kaygılara ivme kazandırmıştır.'"

Yorumlar