İSTANBUL

İstanbul seçimi için son anket Avrasya'dan geldi! Yıldırım mı İmamoğlu mu önde?

İstanbul seçimi için nefesler tutuldu. Yarın İstanbul'un yeni başkanını seçmek için milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Bu kapsamda birçok araştırma şirketi sahada çalışmalar yaptı. Son anket Avsrasya'dan geldi. Peki İstanbul için yapılan son ankette durum ne? Hangi aday önde? İşte şaşırtan sonuçlar...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul seçimi için son anket Avrasya'dan geldi! Yıldırım mı İmamoğlu mu önde?

Tüm Türkiye yarın İstanbul için yapılacak seçime kilitlendi. Bu kapsamda aylardır çeşitli araştırma şirketleri anket çalışmaları yaptı. Bazı anket sonuçlarına göre Yıldırım bazılarına göre ise İmamoğlu önde çıktı. Peki son İstanbul anketi ne diyor? İstanbul seçimi için son anket Avrasya Araştırma şirketinden geldi. Kemal Özkiraz, İstanbul seçimiyle ilgili yaptığı son anketi paylaştı. Ankette CHP adayı Ekrem İmamoğlu rakibinin 6,7 puan önünde olduğu görülüyor.

EKREM İMAMOĞLU 6.7 PUAN FARKLA ÖNDE

Avrasya Araştırma'nın verilerine göre; İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı son ankette Ekrem İmamoğlu yüzde 53 oy alırken, Binali Yıldırım ise yüzde 46,3'te kaldığı görülüyor. Bu ankete göre iki aday arasındaki fark 6,7 puan olarak ölçüldü.

31 MART'TA OY KULLANMAYAN...

Sonuçları Twitter'dan paylaşan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 31 Mart'ta oy kullanmayan yüzde 1,8'lik seçmenin Ekrem İmamoğlu'na oy vermek için sandığa gideceğini yazdı.

Özkiraz'ın paylaştığı verilere göre; 31 Mart'ta AK Parti'ye oy veren seçmenlerin ise yüzde 2,5'i sandığa gitmiyor, yüzde 1,1'i İmamoğlu'na veriyor.

Yorumlar