İSTANBUL

İstanbul sandıklarında görevli sayısı üçe katlanacak

Ramazan bayramı ve 9 günlük bayram sürecinde sahada olan CHP çalışmalarını daha da hızlandıracak. 10 milyonun üzerinde seçmenin oy kullanacağı İstanbul’da CHP en az 150 bin görevliyle sandık başında olacak.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul sandıklarında görevli sayısı üçe katlanacak

Yenilenecek İstanbul seçimine sayılı günler kaldı. CHP de çalışmalarını hızlandırdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel bu seçimde sandık başlarında üç katına yakın görevli olacağını açıkladı.

CHP yenilenecek İstanbul seçimi için 'sessiz ve görünmez kampanya' olarak nitelendirdiği bir çalışma stratejisi benimsedi. Çalışma kapsamında 39 ilçede milletvekilleri, parti yöneticileri ve gönüllüler pazar yerlerinden kahvehanelere, piknik alanlarından salon toplantılarına her gün onlarca programa katıldı.

"İKİ KOLDAN DEVAM EDECEK"

CHP’nin son iki hafta yapacağı kampanya da iki koldan devam edecek. İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu çeşitli ilçelerde İstanbullularla buluşmasını sürdürecek. Ayrıca partinin 39 ilçeye görevlendirdiği çalışma ekipleri de programlarını yoğunlaştırarak sürdürecek.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Ramazan bayramı ve 9 günlük bayram sürecinde sahada olduklarını ama gelecek haftayla birlikte çalışmaların daha da hızlanacağını söyledi.

Onursal Adıgüzel şunları söyledi:

31 Mart’ta CHP sistemine kayıtlı olarak 60 bin kişiyi sandıklarda görevlendirdik. Bu sandık kurulu üyeleri, okul sorumluları, okul sorumlusu avukatlar, kat sorumluları ve okul bilişim sorumlularının içinde bulunduğu görevlilerdi. Ayrıca bunu gönüllüler ve müşahitlerle takviye ettik. Bu seçimde görünen sandık başlarında üç katına yakın görevli olacak. Bu 150 binden az görevli olmayacak demek. Gördüğümüz kadarıyla bu seçim görevlilerin yanı sıra gönüllülerin de sandık başında olduğu bir seçim olacak. Oyunu kullanan çok sayıda seçmen de sandıklar açıldıktan sonra süreci takip etmek için sandık başlarında olacak. Hem görevliler hem gönüllüler tüm dikkatleriyle tutanakların tutulmasını, oyların sayılmasını takip edecek. Bu da İstanbul’daki milyonlarca insanın seçime, demokrasiye nasıl sahip çıktıklarını gösterecek.

Yorumlar