İSTANBUL

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın terminal binası 10 yaşında

 İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın terminal binası 10’uncu yılını geride bıraktı.Terminal binasında 10 yıllık süreçte bakın kaç yolcu ağırlandı

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın terminal binası 10 yaşında

Türkiye’nin ikinci, Avrupa’nın ise 12’nci büyük havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı(İSG), 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete açtığı mevcut terminal binasında bugüne kadar geçen 10 yıllık süreçte yaklaşık 240 milyon yolcuyu ağırladı.

10 yılda yolcu sayısını 6 kat artıran İSG, bu hızlı büyümeye cevap verebilmek için şimdi de yeni bir terminal binası inşa ederek toplam yolcu kapasitesini senelik 65 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Hizmete girdiği 2009 yılında 34 milyon yıllık yolcu kapasitesi bulunan yolcu terminali, 31 Temmuz 2018 tarihinde hizmete giren iç hatlar ek binası ile birlikte bu kapasitesini yıllık 41 milyona çıkarırken, toplam terminal alanı da 205 bin metrekareye ulaştı İç hatlar yolcu sayısı açısından Türkiye’de ilk sırada bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan halen yurtiçinde ve yurtdışında toplam 170 ayrı noktaya uçuş yapılıyor.

8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREME DAYANIKLI İNŞA EDİLDİ

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası 8.0 büyüklüğünde bir depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Terminal binası bu özelliği sayesinde dünyaca ünlü bilim dergisi Popular Science tarafından dünyada depreme en dayanıklı ve en güvenli 5 binadan biri seçildi. Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG, 2011 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından aldığı sertifika ile Türkiye’nin ilk engelsiz havalimanı kuruluşu olma özelliğine de sahip durumda.

Yorumlar