İSTANBUL

İstanbul iftara kaç saat kaldı? İstanbul kaçta oruç açılacak

Ramazan'ın ilk haftasını bitirdik. Bu akşam 8. orucumuzu akşam ezanı ile birlikte açacağız. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar, iftara ne kadar kaldı, iftara kaç saat kaldı sorgulaması yapıyor. Bugün İstanbul'da oruç saat 20.19'da açılacak.

İstanbul iftara kaç saat kaldı? İstanbul kaçta oruç açılacak

On bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk haftası bitti. Bugün Ramazan ayının 8. orucunu akşam ezanı ile birlikte açacağız. Vatandaşların merak edip internette aradığı iftar vakti kaçta, iftara ne kadar kaldı sorularının cevapları haberimizde. 

13 Mayıs Pazartesi gününde İstanbulluların oruçlarını açacağı iftar vakti 20:19. Yani oruç açılmasına 5 saat 17 dakika kaldı.

RAMAZAN NE ZAMAN BİTİYOR?

6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayan mübarek Ramazan'ın son orucu ise 3 Haziran, Pazartesi günü tutulacak.

2019 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

3 Haziran Ramazan Bayramının arefesidir. Ramazan bayramının birinci günü 4 Haziran Salı günüdür. 6 Haziran Perşembe günü ise Ramazan bayramının 3.günüdür.

İFTAR VAKTİ NEDİR?

İftar vakti, oruç yasaklarının sona erdiği vakit anlamında olup, güneşin batma vaktidir. Bu vakitle birlikte akşam namazının vakti de girmiş olur.

Gündüz ve gecenin teşekkül etmediği bölgelerde oruç süresi, buralara en yakın normal bölgelere göre belirlenir.

Peygamberimiz, sahuru mümkün olan son vakte denk getirmeyi teşvik ettiği gibi iftarın da vakit girer girmez yapılmasını teşvik etmiştir. Bu iki teşvikten çıkarılabilecek anlam, ibadetin mümkün olduğunca kolay hale getirilmesidir. İftar vakti girdiğinde yemeğe oturmadan namaz kılınmak isteniyorsa yine de biraz su veya bir hurma ile orucu açıp, ondan sonra namaz kılmak yerinde olur.

Yorumlar