İSTANBUL

İstanbul Havalimanı'ndaki taksicilerin turizm eğitimi başladı

'İstanbul Havalimanı Taksi Şoförleri Turizm Eğitim Programı' kapsamında İstanbul Havalimanı'nda görev yapan taksiciler eğitime başladı.

İstanbul Havalimanı'ndaki taksicilerin turizm eğitimi başladı

Kültür  ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'İstanbul Havalimanı Taksi Şoförleri Turizm Eğitim Programı' kapsamında taksiciler eğitime başladı. 1550 taksicinin katılacağı eğitimlerde, akademisyenler, tiyatro sanatçıları, mimar, tarihçi, gazeteci, kişisel gelişim uzmanları ders verecekler.

"BİZ DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRİZ"

Eğitimler, davranış bilgisinden turistlerle iletişime, taksicilikte uyulması gereken kurallardan suç önleme yöntemlerine kadar 13 ayrı dalda olacak ve eğitim sonrası sınavlarda başarılı olanlara 'başarı belgesi' verilecek. Programın açılışına katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Dünyada örnekleri var. Rakiplerimizin yapmış olduğu, başardığı bir çizgi var. Biz daha iyisini yapabiliriz" dedi.

İstanbul Havalimanı'na gelen turistlerin ilk olarak polis, gümrük ve taksicileri gördüklerini belirten Yerlikaya, bu anlamda taksicilerin turistlere misafirperverlikle, güler yüzle 'hoş geldiniz' demeyi söylemek zorunda olduğunu dile getirdi.

Turizmde Türkiye'nin çok önemli hedeflerinin olduğunu anımsatan Yerlikaya, "2023'te 70 milyon yabancı turist ve 70 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yorumlar