İSTANBUL

İstanbul Havalimanı'nda danışma robotlarına yoğun ilgi

İstanbul Havalimanı'nda yolculara yardım etmesi ve yol göstermesi için Dış Hatlar Gidiş Terminali'ne konulan test aşamasındaki yerli iki robot, yolculardan ve çalışanlardan yoğun ilgi gördü. Robotlar, İngilizce ve Türkçe olarak hizmet veriyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]

 İstanbul Havalimanı'nda yolculara yardım etmesi ve yol göstermesi için danışma robotları kuruldu. Test aşamasındaki robotlar ağustos sonu aktif olacak. Yolcular hizmetten memnun.Robotlar, yolculara sanal asistanlık ve danışmanlık yaparak, yolcuların havalimanıyla ilgili sorularını yanıtlayacak.

Türkiye'de ilk defa kullanılan, havalimanı çalışan ve yolcuların ilgisini çeken robotları deneyenler, memnun kaldıklarını ve bu cihazların yaygınlaşması gerektiğini dile getirdi.

Ağustos sonu aktif olacak

İstanbul Havalimanı’ndaki iki danışma robotu yolculara asistanlık yapacak. Avrupa'da sayılı havalimanlarında var olan robotlar, yolculara sanal asistanlık ve danışmanlık yaparak, yolcuların havalimanıyla ilgili sorularını yanıtlayacak.

Havalimanının belirli yerlerini yolculara tarif eden, bilet bilgilerini okuyup uçuş detaylarını ve kapısının haritasını canlı olarak gösteren robotlar, test amaçlı dış hatlar giden yolcu katında görücüye çıktı. Robotların ağustos ayının sonuna doğru aktif olarak yolculara hizmet vermesi planlanıyor.

Test aşamasından sonra toplam 4 danışma robotu İstanbul Havalimanı'nda hizmet verecek.

Yorumlar