İSTANBUL

İstanbul Havalimanı'nda bayram yoğunluğu! Şirketler ek seferler koydu

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala tatilini şehir ve yurt dışına geçirecekler havalimanlarına akın ediyor. İstanbul Havalimanı'nda da İç ve dış hatlarda giriş noktalarında uzun kuyruklar oluşurken bagaj kontrol noktalarına ilave x-ray cihazları ile takviye personel konuldu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul Havalimanı'nda bayram yoğunluğu! Şirketler ek seferler koydu

İstanbul   Havalimanı'nda kurban bayramı tatili hareketliliği yaşanıyor. Tatilini yurt içi ve yurt dışında geçirmek isteyenler, saat erken saatlerden itibaren geldikleri havalimanda yoğunluğa neden oldu. Başta THY olmak üzere bazı havayolu şirketleri de talebin fazla olduğu destinasyonlara ek seferler koydu.

TAKVİYE PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Havalimanı işletmecisi İGA'dan yapılan açıklamaya göre,  bayram süresince boyunca tüm operasyon ekibi görev başında olacak. İstanbul Havalimanı operasyon ekibi, yaşanması muhtemel yoğunluğa karşı da tüm önlemleri alırken, özellikle yolcu yoğunluğunun yaşanacağı bagaj kontrol noktalarına ilave x-ray cihazları ile takviye personel koydu. Bunun yanı sıra yiyecek, içecek, otopark ve dinlenme alanlarında da yolcuların konforu için de gerekli düzenlemeler yapıldığı bildirildi.

THY 59 EK SEFER KOYDU

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY), bayram tatili nedeniyle oluşabilecek yoğunluğu, 9 günlük süreçte  İstanbul Havalimanı'ndan düzenleyeceği ek seferler ile çözüm bulmayı planlıyor. Bu kapsamda THY, 9-18 Ağustos'ta yurt içinde 59 ek sefer yapacak. Bayram tatilini de içine alan bu dönemde ortalama doluluk oranlarının yüzde 90'ın üzerine çıkması, tatil yörelerinde ise bu oranların yüzde 100'leri bulması bekleniyor.

Yorumlar