İSTANBUL

İstanbul Havalimanı kış hazırlıkları tamamlandı

İstanbul Havalimanı'nda kışın yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşların aksamaması için tüm önlemler alındı

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul Havalimanı kış hazırlıkları tamamlandı

Hergün binlerce uçuşun gerçekleştirildiği İstanbul Havalimanı kışa hazır.Kış aylarında yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşların aksamaması için İstanbul Havalimanı'nda 350 personel ve 150 son teknoloji araçlarla kar çalışması yapılacak.

"EĞİTİMLER HER YIL YENİLENECEK"

İGA yetkilileri ayrıca kar temizleme işlerinde görevlendirdiği personele eğitim verdi. Ayrıca bu eğitimler her yıl periyodik olarak yenilenecek.

İstanbul Havalimanı Hava Tarafı Operasyon Direktörü Ozan Karakış,  İstanbul Havalimanı'ndaki kış ayı planlaması için yakın paydaşlarla beraber Toronto, Şikago, Atlanta, Washington, Stockholm, Tromso ve Frankfurt gibi havalimanlarını ziyaret ettiklerini belirterek, "Bu havalimanlarının kış mücadele ekipmanlarını, prensiplerini, prosedürlerini yakından inceledik. Yerinde onlarla da istişare ettik. Sonunda bizim ortaya çıkardığımız kış operasyonununu yönetim prosedürlerini başta işverenimiz ve aslında bizim büyük ağabeyimiz olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile istişare ettik. Yurt dışındaki bu kıymetli havalimanlarının tecrübeli yöneticileriyle de istişare ettik.

"GÜCÜMÜZ VAR"

Sonunda anladık ki bizim planımız, sahaya uygulayacağımız prosedür bizim için en ideali olan ve üzerinde hazırlık yaptığımız, eğitim gördüğümüz prosedür. Havalimanımızın fonksiyonel olarak işleme devam edecek bütün alanlarında karla mücadele yapacak, havalimanımızı uçuşa kapatmayacak kadar gücümüz var. Bu gücü ayakta tutacak yetişmiş personelimiz mevcut. Bu bağlamda önümüzdeki kış sezonuna hazırız. Havalimanımız herhangi bir uçuş aksaklığına maruz kalmadan operasyonuna devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar