İSTANBUL

İstanbul hava durumu! Yetkililerden sağanak yağış uyarısı

İstanbul hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den kritik uyarılar art arda geldi. İstanbul'da bugün öğle saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul hava durumu! Yetkililerden sağanak yağış uyarısı

Sıcaklıklar düşüyor sağanak yağış geliyor. Dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji yetkilileri İstanbulluları sağanak yağışa karşı uyardı. Bugün saat 12.00-15.00 saatleri arasında gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.Sıcaklıklar ise 19 dereceye kadar düşecek.

Mevsim normalleri altına düşen sıcaklıklar yeni haftada bir anda yükselecek. Pazartesi gününden itibaren İstanbul'da termometreler 30 dereceyi görecek.

METEOROLOJİ'DEN YURT GENELİ AÇIKLAMASI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara (Çanakkale hariç), İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Sivas, Tunceli, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu,Zonguldak ve Bartın ile Sinop, Ordu ve Samsun illerinin iç kesimleri), Marmara’nın doğusu (Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Bursa’nın güney ve doğusu), Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Çankırı ve Eskişehir ile kuzey ve batı ilçeleri başta olmak üzere Ankara’da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Yorumlar