İSTANBUL

İstanbul hava durumu! Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul hava durumuna ilişkin son tahminlerini açıkladı. Uzun süredir etkili olan sıcak hava bugünden itibaren yerini sağanak yağışa bırakıyor. Yetkililer bu saatlere ilişkin uyarıda bulundu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul hava durumu! Meteoroloji'den kritik uyarı

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Meteoroloji yetkilileri İstanbul'da bugün saat 12.00-15.00 arasında gökgürültülü sağanak yağış görüleceğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul hava durumuna ilişkin son tahminlerini açıkladı. Buna göre mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yerini yağışa bırakıyor. Özellikle öğle saatlerinde İstanbul'da sağanak yağış bekleniyor. Yağışların pazar günü yerini sıcak ve güneşli bir havaya bırakması bekleniyor. 

METEOROJİ'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya, Van, Hakkari, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Doğu Torosların sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı Ege’de öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Yorumlar