İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ne kadar borcu var?

Habertürk canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin şuanki borcunun 30 milyarın üzerinde olduğunu söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ne kadar borcu var?

Bütçeyi 3 milyara yakın aşağıya çektiklerini ve 8 milyara kadar tasarruf yaptıklarını söyleyen Ekrem İmamoğlu,İBB'nin borcunu da açıkladı.

İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Beledyesi'nin borcu 30 milyar üzerinde." dedi. Habertürk canlı yayınına katılan İmamoğlu şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 30 milyar borcu var"

Borçlanmayla ilgili arkadaşlarımız belli dilimde bize borçlanma hakkını verdiler. Borçlanma şöyle bir şey değil, 'hakkımızı aldık, yarın gidip borçlanalım'. Muazzam bir takvim yönetiyoruz. Biz bütçeyi 3 milyar liraya yakın aşağıya çektik. 8 milyarlara kadar yaptığımız tasarruflarla indirdiğimizi düşünüyoruz. Kamulaştırmayla ilgili büyükşehrin politikaların doğru yürümediğini tespit ettik. Biz şu anda mali durumda en önemli gördüğümüz meselelerin başında yürümeyen metro hatları. Göztepe-Ümraniye ile ilgili protokol yaptık. Yaklaşık iştirak şirketlerinde, ihaleye giremeyen iştirak şirketlerimiz, vergi ve SGK
borçları var.

"VERGİ BORÇLARI İHALESİ YAPILMAYAN İŞLER "

Sadece büyükşehir belediyesiyle ilgili iştiraklerin 750 milyon
liraya ulaşan vergi ve SGK borçlarını ödemeye başladık. Son 5 yılın bize bıraktığı vergi borçları, ihalesi yapılamayan büyük işler. Bunların çözümünü bulmamız aslında hem sayın Cumhurbaşkanının, sistem olarak aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı'nın mesul olduğundan bahsediyoruz. İstanbul Büyükşehir Beledyesi'nin borcu 30 milyar üzerinde. Şu an borç 30 milyar liranın üzerinde.

Yorumlar