İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden skandal Sözcü savunması

Koronavirüs nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağında Türkiye’nin bir çok bölgesinde CHP’li belediyeler Sözcü Gazetesi dağıttı. Tepki çeken bu uygulama sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden skandal Sözcü savunması

Koronavirüs nedeniyle hafta sonu 31 ilde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bir çok belediye halka hizmet adına ekmek gibi zaruri ihtiyaçları dağıtırken CHP'li belediyeler belediyeye ait resmi araçlarla ve Halk Ekmek büfelerinde Sözcü Gazetesi'ni ücretsiz olarak dağıttı. 

Bu uygulama sadece Sözcü gazetesine yapıldığı iddiasıyla eleştirilere sebep oldu. Tepki çeken uygulama sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Vatandaş Sözcü okumak istiyorsa alıyor, istemiyorsa almıyor" denildi. Ayrıca Belediyeden ''Gazete dağıtımı ile ilgili talep sadece Sözcü’den geldi'' açıklaması yapıldı.

Gazeteleri büfelere ücretsiz olarak verdiğini ifade eden Sözcü de bugünkü baskısında CHP’li belediyelerin eleştirilere yanıtını yayınladı.

Özlem Güvemli’nin haberinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şu açıklamasına yer verildi:

Gazete dağıtımı ile ilgili talep sadece Sözcü’den geldi. ‘Gazeteyi Halk Ekmek büfelerine koyabilir miyiz' denildi. İzin verdik. Başka bir gazeteden böyle bir talep gelse onlara da izin verirdik. Amaç vatandaşın gazeteye, habere ulaşması. Büfelerde gazeteler duruyor. Vatandaş Sözcü okumak istiyorsa alıyor, istemiyorsa almıyor.

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bizden en çok talep edilen üç şey ilaç, ekmek ve gazete oldu. Her gazeteyi dağıtıyoruz, isteğe bağlı. Vatandaş Sabah isterse, onu da götürüyoruz” dedi.

Habere göre Avcılar Belediyesi de Sözcü dışında BirGün, Yeniçağ, Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinin talep doğrultusunda evden çıkamayan vatandaşlara ulaştırıldığı belirtti.

Yorumlar 2 yorum