İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurban satış ve kesim yerleri!

Kurban Bayramı bu sene 11-14 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak. Bayrama bir aydan kısa zaman kala kurbanlıklar içinde hareketlenme başladı. İstanbul'da geçtiğimiz yıllarda Avrupa yakasında 4, Anadolu yakasında 3 kurban satış ve kesim alanı kurulmuştu. Peki İBB 2019 kurbanlık alanları ile ilgili son durum ne?İBB kurban satış ve kesim alanları nerelerde kurulacak?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurban satış ve kesim yerleri!

Kurbanlık hayvanların şehir işine girişi ve satışı 27 Temmuz'dan itibaren başlıyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'nün 8 ayrı modern kurban satış ve kesim tesisi nerelerde kurulacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 11 Ağustos’ta başlayacak Kurban Bayramı’na yönelik hazırlıklarını tamamladı. Şehir geneline yayılan 8 modern kesimhanede satış ve kesim hizmeti verilecek. İstanbul’daki kurban kesimlerinin sorunsuz yaşanması için de çalışmalar sürüyor.

27 TEMMUZ'DAN İTİBAREN KURBANLIKLAR GELMEYE BAŞLAYACAK

Bu yıl 11-14 Ağustos 2019 tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı tebliğini yayınladı. Tebliğe göre, kurbanlık hayvanların 27 Temmuz’dan itibaren şehir içine girişine ve satışına izin verilecek.

İŞTE KURBAN KESİMİ VE SATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLECEK İLÇELER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, bu yıl 8 ayrı modern kurban satış ve kesim tesisinde vatandaşlara hizmet verecek. Alibeyköy-Eyüpsultan, Kestanelik-Çatalca, Ferhatpaşa- Ataşehir, Kayaşehir-Başakşehir, Kurnaköy-Pendik, Yeşilkent- Avcılar, Çakmaklı-Büyükçekmece’de bulunan tesisler, toplam 255 bin metrekarelik bir alana sahip.

SOSYAL DONATI ALANLARI DA BULUNUYOR

Toplam 13 bin 746 büyükbaş ve 2 bin 700 küçükbaş hayvan kapasiteli tesislerde kurban kesimi, İBB İştiraki İSYÖN AŞ tarafından gerçekleştiriliyor. Modern barınma ve kesimhanelerin bulunduğu tesislerde hizmetleri pratikleştirmek ve hızlandırmak için İslami hassasiyetler gözetilerek en son teknolojiden yararlanılıyor. Kesim alanlarında mescit, lavabo, wc, dinlenme alanları, kantin gibi sosyal donatı alanları da yer alıyor.

Yorumlar