İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Milli Bilinç İzci kampı başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı başladı. Kampın ilk faaliyeti olarak binlerce izci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı, şehitleri andı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Milli Bilinç İzci kampı başladı

Her yıl gerçekleştirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birçok birimi ile destek verdiği Milli Bilinç İzci Kampı Çanakkale’nin Eceabat Kocadere Mevikii’nde kurulan kamp alanında başladı. 22 Nisan’da İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen izcilerin alana yerleşmesi ile başlayan kampın ilk etkinliği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları oldu.

Kamp alanından kutlamaların yapıldığı noktaya marşlar söyleyerek gelen izciler Çanakkale kahramanlarının aziz hatırası önünde saygı duruşunda bulundu. Ardından izci bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile 23 Nisan törenleri başladı.

Tören sırasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin şiirler okudu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından 23 Nisan ve Çanakkale destanını marşlar söylediler. Program geçiş törenin ardından sona erdi.

Yorumlar