İSTANBUL

İsrafı bitereceğini söyleyen Ekrem İmamoğlu'ndan mega israf

İBB Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz YeniKapı'ya dizdiği araçlarla israf şovu yapan Ekrem İmamoğlu'nun daha büyük bir israf yaptığı belgelerle ortaya çıktı. İmamoğlu, AK Parti dönemine göre belki daha az araç kiralamış ama fiyatları 3 katı!

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İsrafı bitereceğini söyleyen Ekrem İmamoğlu'ndan mega israf

Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinde 'israfı bitireceğim, israf düzeni son bulacak' iddiasında bulunmuştu. Gazeteci Cengiz Alçayır resmi Twitter hesabı üzerinden yayımladığı belgelerle İBB'deki israf düzenin son halini ortaya koydu.

İSPARK'ta, Araç Kiralama Bedeli;

AK Parti döneminde 105 araç kiralandı, bir aracın aylık maliyeti; bin 246 TL.

CHP döneminde 70 araç kiralandı, bir aracın aylık maliyeti; 3 bin 654 TL

Alçayır'ın yayımladığı belgelere göre İmamoğlu'nun İBB için kiraladığı araçlar AK Parti döneminin neredeyse 3 katı fiyatında.

Ekrem İmamoğlu'nun israfı bitireceğiz sözüne atıfta bulunan Alaçayır, "İmamoğlu, 'İsraf dönemini bitireceğiz' dedi ya, Mega İsraf dönemini başlatmak içindir!" ifadelerini kullandı.

CHP'li İmamoğlu'nun aynı hizmeti veren İBB bünyesindeki iki şirkete ödediği paraları belgeleriyle ortaya koyan Alaçayır açıklamalarına şöyle devam etti:

İSTON A.Ş.nin 20 günlük "Durum Tespit Raporu" için ödediği meblağ; 130 bin TL.

OTOBÜS A.Ş.'nin 3 aylık "Durum Tespit Raporu" için ödediği meblağ; 130 bin TL.

İsraf döneminin sona ereceğini sürekli dillendiren İmamoğlu'nun çok tartışılan tatili için harcadığı para da dudak uçuklatmıştı.

Tatil harcamaları: 

İmamoğlu çifti ve iki çocuk için günlük fiyatı 8 bin 700 lira olan Presidential Suit (Başkanlık suiti), iki koruma için günlük fiyatı 2 bin 900 lira olan Double (Çift kişilik standart oda) ve kızları ile bakıcı içinde günlük fiyatı 2 bin 500 lira olan Single (tek kişilik) oda tutulduğu öğrenildi. İmamoğlu ailesinin günlük konaklama masrafının 14 bin TL'yi geçtiği belirtildi.

Yorumlar