İSTANBUL

İSMEK 2019-2020 eğitim dönemi kayıtları ne zaman? Ücretsiz eğitimlere nasıl başvuru yapılıyor?

Kurulduğu ilk günden itibaren milyonlarca İstanbulluya kültür, sanat ve mesleki eğitim imkânı sağlayan İSMEK'te kayıtlar başlıyor? Ücretsiz eğitimlere başvurmak için hangi neler yapılmalı Uzaktan Eğitim Merkezi için tarih belli oldu mu?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İSMEK 2019-2020 eğitim dönemi kayıtları ne zaman? Ücretsiz eğitimlere nasıl başvuru yapılıyor?

2019-2020 eğitim dönemi için İSMEK kayıtları, 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak. Yeni dönemde İSMEK’in ücretsiz eğitimlerinden yararlanmak isteyen İstanbullular, her yıl olduğu gibi bu yıl da başvurularını internet üzerinden online olarak, yahut eğitim merkezlerimize şahsen başvurarak gerçekleştirebilecek. İSMEK’in bu yılki yeniliklerinden biri olan Uzaktan Eğitim Merkezi için de öğrenci kayıtları 19 Ağustos olarak belirlendi.

Yeni dönemde İSMEK’in 348 branş ve 846 programda vermeyi planladığı ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerden yararlanmak isteyen İstanbullular, web sitesi üzerinden online kayıt yaptırabilecek. İnternet üzerinden online yapılan bu işlem ön kayıt olarak kabul edilirken, öğrenci adaylarının daha sonra ilgili merkezlere kimlik fotokopileriyle birlikte giderek şahsi başvuruda bulunması gerekecek

 YENİ BRANŞLAR VE PROGRAMLAR

Şimdiye kadar 3 milyon 252 bin 954 mezun sayısına ulaşan ve 24. eğitim yılına hazırlanan İSMEK, geçen 23 yılda gerek eğitim verdiği gerek branş sayısı, gerekse eğitim merkezi sayısı yönünden sürekli ivme kaydetti.

Halen 39 ilçedeki 242 merkezde İstanbullulara ulaşan İSMEK, 2018-2019 eğitim döneminde 40 alanda, 307 branş ve 752 programda eğitim verdi. Yeni dönemle birlikte İSMEK, branş sayısını 348’e, program sayısını ise 846’ya yükseltmeyi planlıyor.

Geleneksel Oyunlar ve Zekâ Oyunları alanını eğitim yelpazesine ekleyen İSMEK, bu alanda bu yıl ilk kez “Zekâ Oyunları Öğreticiliği” programında eğitim verecek. İSMEK’in halihazırda eğitim verdiği diğer alanlara da yeni eğitim döneminde yepyeni programlar dahil ediliyor. Bilişim alanındaki “ARM İşlemci ile Drone Üretimi” ve “Dijital Becerilerin Geliştirilmesi”, El Sanatları alanındaki “Üç Boyutlu Keçe Tasarımlar” ve “Su Kabağı İşlemeciliği”, Grafik ve Fotoğraf alanındaki “Cinema 4G” ve “Kitap Resimleme (Karakter İllüstrasyonu)”, Kişisel Gelişim alanındaki “Şiir Atölyesi” ve “Hikâye Anlatıcılığı”, Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanındaki “Gastronomide Tasarım” ve “Royal Icing ile Süsleme Teknikleri”, İSMEK’in 2019-2020 döneminde vereceği yeni eğitimlerden sadece birkaçı.

Yorumlar