İSTANBUL

İsmail Küçükkaya-Ekrem İmamoğlu otel görüntülerini kim sızdırdı?

16 Haziran'daki ortak yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya'nın CHP adayı İmamoğlu ile Taksim'de bir otelde görüştüğü ortaya çıktı. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bu görüşmeye ilişkin bir detaya dikkat çekti. Muharrem Sarıkaya otel koridorundaki güvenlik kamerasının elde ettiği görüntülere kadar etrafa saçılan kişisel verileri kim sızdırdı diye sordu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
İsmail Küçükkaya-Ekrem İmamoğlu otel görüntülerini kim sızdırdı?

Gazeteci İsmail Küçükkaya, ortak yayın öncesi CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile otelde görüştü. Nagehan Alçı'nın ilk olarak Habertürk ekranlarında gündeme getirdiği olay taraflar tarafından doğrulandı. Peki günlerdir konuşulan bu olayın görüntülerini kim sızdırdı? 

"Eğer görüntüleri otel sızdırdıysa ciddi bir suç işlemiş; yetmemiş Türk turizmine de darbe vurmuş.Yok devlet birimleri elde edip bunu yaydıysa daha ağır bir suç işlemiş...Daha da ilerisi henüz TBMM’ye gönderilecek yeni Yargı Reformuna da darbe vurdu." diyen Sarıkaya kişilerin özel hayatına ait görüntüleri ifşa eden kişilere uygulanan cezaları hatırlattı.

KİM YAPTI?

Ama önceki gün önemli bir gelişme yaşandı.

İstanbul adaylarının münazarasının gerçekleştiği televizyon programının moderatörü İsmail Küçükkaya’nın, İmamoğlu ve danışmanları ile görüşmek için gittiği otele girerken güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüleri her yana saçıldı.

Küçükkaya’nın o görüşmede ne yaptığı, diğer tarafa görüşmesi hakkında bilgi vermemesinin etik mi, ahlaki mi, yoksa normal prosedür mü tarafıyla ilgili değilim.

Üzerinde durduğum, otel koridorundaki güvenlik kamerasının elde ettiği görüntülere kadar etrafa saçılan kişisel verileri kimin tarafından sızdırıldığı…

Eğer görüntüleri otel sızdırdıysa ciddi bir suç işlemiş; yetmemiş Türk turizmine de darbe vurmuş.

Yok devlet birimleri elde edip bunu yaydıysa daha ağır bir suç işlemiş...

Daha da ilerisi henüz TBMM’ye gönderilecek yeni Yargı Reformuna da darbe vurdu.

2 YILDAN 4 YILA KADAR

Çünkü yasa açık, kişilerin özel hayatına ait görüntüleri ifşa eden kişilere Türk Ceza Kanunu’nun 135 ile 140’ıncı madde hükümleri uygulanır.

Yani bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 15 bin liradan bir milyon liraya kadar para cezası verilir.

Eğer basın yayın araçları yoluyla yayılmış ise ceza süresi 2 ile 4 yıla çıkar ve bir kat da arttırılır.

Şimdi birileri “bana bir şey olmaz” diye böbürlenip kendini koruma altında hissedebilir.

Ama akıllarında kalması gereken bir şey var ki daha önce benzer işleri yapan ve Türkiye’ye büyük zarar verenler de öyle farz ediyordu…

Bilmiyorlardı ki kanun unutmaz, bir gün bir yerde karşısına çıkarır…

Yorumlar 1 yorum