İSTANBUL

İmamoğlu'nun öğrenci akbili vaadi 17 yıl sonra AK Parti'yi harekete geçirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 50 TL'lik öğrenci akbili vaadi AK Parti'yi harekete geçirdi. AK Parti adına konuşan Ahmet Hamdi Gürbüz, 40 TL'lik karşı vaadde bulununca Ekrem İmamoğlu cevap vermeden geçemedi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]

Seçim döneminde Ekrem İmamoğlu tarafından öğrencilere 50 TL'lik akbil vaadi yapılması bugün İBB Meclisi gündemine taşındı. AK Parti Grubu adına söz alan Ahmet Hamdi Gürbüz, İmamoğlu'nun öğrenci akbilinin aylık fiyatını 50 TL'ye düşürme vaadini hatırlatarak yeni bir öneride bulundu. İmamoğlu bu öneriyi nüktedan bulduğunu açıkladı.

Ahmet Hamdi Gürbüz, "Sayın Başkan öğrencilere uygulanan 85 TL ücreti 50 TL'ye indireceğinizi söylemiştiniz. İstanbul halkına verdiğiniz sözü tutacaksınız, biz de bunun takipçisi olacağız. Biz Ak Parti Grubu olarak teklifi önümüzdeki mayıs meclisinde 40 TL olarak bu meclise getireceğimizi ifade etmek isterim. Hadi yapın da görelim." dedi.

AKP'li Gürbüz, muhalefet sıralarından gelen "17 yıldır iktidardasınız, neden yapmadınız?" da sorusunu yanıtsız bıraktı.

EMREM İMAMOĞLU'NDAN İLK CEVAP

''Bizim 50 TL'lik teklifimize 40 TL'lik bir öneri getirildi. Bunu nüktadan buldum. Ancak orta yolu buluruz. Yeterki çocuklar faydalansın.''

Yorumlar