İSTANBUL

İmamoğlu'nu kızdıracak haber! Erdoğan Kanal İstanbul için tarih verdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde Kanal İstanbul için karşı karşıya geliyor! Erdoğan'ın yapılmasını istediği, İmamoğlu'nun ise 'cinayet olur' sözleriyle isyan edip engel olmaya çalıştığı proje için tarih verildi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İmamoğlu'nu kızdıracak haber! Erdoğan Kanal İstanbul için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çılgın proje olarak adlandırılan 'Kanal İstanbul' için tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de havalimanını yaptık. Berlin Havalimanı 17 yıl olmuş hala bitirilemedi. Berlin kendi içinde şu tartışmayı yapıyor, Türk müteahhitlere verin de bitirilsin. Burası çok farklı proje. Dünyadaki bütün kanalları incelettik. Suveyş, Cebelitarık. Boğaz bizim için bir defa hukuki haklarımızı bile rahat kullanamadığımız bir hattır. Boğazda çevre noktasında her an her türlü bir sıkıntı yaşabilir miyiz? Selimiye'nin önünde Indepententa olayını yaşadık. Orada tanker yandı. Zaman zaman yalılarımıza çarpan büyük tankerler, gemiler oldu. Bir defa bizim Boğaz'ı bundan kurtarmamız lazım. Öyle bir kanal yapalım ki, İstanbulumuza yeni güzellik katsın. Çevreci bir kanal olsun. Burası bizim kontrolümüz altında olan bir kanal olsun." şeklinde konuştu.

"KANAL İSTANBUL'DAN RAHATSIZ OLANLARIN DİKİLİ AĞACI YOK"

Türkiye'de yapılan mega projelerin bazı kesimleri rahatsız ettiğini hatırlatan Erdoğan açıklamasının devamında şunları söyledi: Şu anda birilerini rahatsız ediyor. Bunların bu ülkede dikili ağaçları yok. Böyle güzellikler olduğu zaman dayanamıyorlar. Biz inşallah burayı yapacağız. Eğer yap işlet devretle müşteri bulduk, bulduk. Aksi takdirde biz burayı milli bütçemizle yapacağız. İhaleyi yapıp adımı atacağız. Farklı ülkelerle görüşmeler var. Yapılması en az 6-7 yılı bulur. Farklı, müstesna güzelliklere sahip, dünyada adından bahsettirecek olan proje. 42 kilometre Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacak.

Yorumlar